NGI PLATFORM VOOR ICT PROF.

Samenwerking tussen Beroepsgroep ICT Service Management en NGI

PERSBERICHT

Op 02-04-2002 hebben de voorzitter van de Beroepsgroep ICT Service Management (Leo van Selm), de voorzitter van het NGI, afdeling Beheer (Michiel Borgers) en de voorzitter van het NGI (Joep Frijdal) hun handtekening gezet onder de:

Samenwerking tussen
Beroepsgroep ICT Service Management en NGI - afdeling Beheer

De Beroepsgroep ICT Service Management stelt zich tot doel om vanuit de ICT Service Managers te komen tot een volwassen vakgebied, waarin een goede balans bestaat tussen functies, rollen en competenties. De afdeling Beheer van het NGI richt zich op het totale werkveld van IT beheer en IT Service Management. De afdeling Beheer van het NGI bestaat al bijna tien jaar en richt zich met name op individuele IT professionals, welke binnen het werkveld van beheer actief zijn in Nederland.

Daar beide organisaties zich richten op individuele IT professionals binnen het vakgebied IT Service Management is besloten door het NGI en de Beroepsgroep ICT Service Management om de mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken. De uitgebreide mogelijkheden en het versterkende effect op de realisatie van de doelstellingen van beide organisaties hebben doen besluiten tot nauwe samenwerking.

Met deze samenwerking ontstaat de grootste vertegenwoordiger van individuele Service Managers en Service Management geïnteresseerden in Nederland (300+), met de ambitie om dit verder uit te bouwen. In deze hoedanigheid zullen veel contacten onderhouden worden met o.a. het ITSMF (Vereniging van bedrijven met interesse in Service Management) en EXIN (Certificering).

De Beroepsgroep ICT Service Management zal zich op een zelfstandige wijze profileren, d.m.v. regelmatige workshops, de jaarlijkse Service Manager Dag, publicaties en andere activiteiten. Hiertoe zal de Beroepsgroep ICT Service Management een eigen bestuur aanhouden, met ondersteunende commissies.
De activiteiten van het NGI Beheer worden tegen gelijke condities toegankelijk voor Beroepsgroep leden, terwijl de bestaande NGI Beheer leden tegen de zelfde condities toegang krijgen tot de Beroepsgroep activiteiten.

De missie van de Beroepsgroep ICT Service Management is:

Building ICT Service Management together!

De doelgroep van de Beroepsgroep ICT Service Management is:
- Gecertificeerde professionals (ITIL Foundation, ITIL Practitioner, ITIL Service Manager) die actief zijn in het vakgebied
- Studenten die zich willen ontwikkelen in dit vakgebied
- Individuen die zich willen oriënteren op het vakgebied Service Management, of voornemens zijn zich hierin te gaan ontwikkelen.

De doelen van de Beroepsgroep ICT Service Management zijn:
- Het stimuleren van de continue ontwikkeling van de leden
- Het (laten) ontwikkelen en aanbrengen van mechanismen voor het meten van kwalitatieve groei van professionals (zoals op termijn een register)

- Het uitdragen van het ICT Service Management vakgebied richting bedrijven en organisaties in Nederland (via individuele leden)
- Opkomen voor de belangen van het ICT Service Management vakgebied en de daarin werkzame professionals

De voornaamste activiteiten voor het jaar 2002 zijn:
- Workshops (elk kwartaal één)

- De Service Manager Dag (op 28 oktober 2002)
- Publicaties en onderzoek

- Het inventariseren van competenties en het ontwikkelen van competentiemodellen

Activiteiten die op de langere termijn te verwachten zijn:
- Mogelijk het publiceren van boeken en / of magazines
- Het oprichten van een register voor ICT Service Managers
- Het organiseren van de Practitioner Dag

De Beroepsgroep ICT Service Management is ontstaan uit de behoefte van Service Managers om kennis te delen en te ontwikkelen en meer duidelijkheid voor klanten én Service Manager te creëren aangaande de gewenste positie in het werkveld ICT Service Management. Deze behoefte is duidelijk geworden en bevestigd door de deelnemers van de jaarlijkse Service Manager dagen, die werden georganiseerd door het ITSMF en EXIN. Tijdens de Service Manager Dag 2001 in Noordwijk heeft de Beroepsgroep zichzelf gepresenteerd. Inmiddels heeft de Beroepsgroep een 50-tal leden. Dit aantal groeit nog wekelijks.

Mensen die lid willen worden van de Beroepsgroep ICT Service Management (als onderdeel van de NGI - afdeling Beheer), kunnen dat binnenkort doen via de website van het NGI (www.NGI.nl) of contact opnemen met het NGI bureau: 030 . 284 4510.