Ingezonden persbericht


persbericht

Alphen aan den Rijn, 5 april 2002

Regionale kranten zoeken allochtone medewerkers:

Tijd voor een diverser geluid in de krant!

Ben jij aankomend journalist? Of vind je dat je aardig kunt schrijven? Misschien schrijf je al voor een blad van je school, club of organisatie en/of heb je het idee dat je stukken de moeite waard zijn voor een groter publiek? Doe dan mee aan deze kans om je artikel geplaatst te zien in een van de bladen uit de regio. Als je hart ligt bij het schrijven van interessante stukken of als je graag op onderzoek uitgaat, dan is het echter wel een goede kans om een netwerk op te bouwen, ervaring op te doen en het vak te leren. Wil je de media versterken door jouw inbreng, doe dan mee aan deze unieke kans. Wat verwachten we van jou?
- een artikel met het thema Veiligheid (veilig stappen, veiligheid in de wijk etc.);
- in interviewvorm, gecombineerd met achtergrond informatie;
- van maximaal 1000 woorden;

- deadline: 14 juni 2002;

Een aantal regionale kranten in de Rijnstreek is serieus op zoek naar journalisten/correspondenten/columnisten van Marokkaanse, Turkse of bijvoorbeeld Iraanse of Afghaanse afkomst om de diversiteit van de samenleving ook in de geschreven pers te laten doorklinken. Winnaars krijgen, naast plaatsing van hun artikel in de krant, de mogelijkheid om als freelancer/correspondent of columnist aan het werk te gaan voor één van de dagbladen (Goudsche Courant, Het Postiljon en Wegener huis-aan-huis bladen. Hierdoor kun je het vak leren en wie weet eens de groten der aarde interviewen.

Meander, regionaal instituut voor interculturele ontwikkeling en Mixed Media (bemiddelingsbureau journalisten) hebben contacten gelegd met de redacties van de Goudsche Courant, Postiljon en Wegener huis-aan-huis bladen. Deze hebben hun medewerking verleend. De uitslag zal in oktober 2002 middels een conferentie bekendgemaakt worden. Deelnemers en winnaars zullen in september 2002 geïnformeerd worden. Bij deelname geef je automatisch toestemming voor plaatsing van je artikel in een van de deelnemende dagbladen.

Is deze informatie niet voldoende neem dan gerust contact op met Lydia Meijerink, Meander, postbus 570, 2400 AN Alphen aan den Rijn, tel. 0172-495141, email: lmeijerink@stmeander.nl Je artikel kun je ook naar bovenstaand adres sturen of emailen.