Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Streekvervoer is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

05-04-2002

CNV: Chauffeurs streekvervoer klaar voor actie

CNV Stads- en streekvervoer heeft zojuist een ultimatum verzonden aan werkgevers in het streekvervoer. Werkgevers hebben tot woensdagavond 24.00 uur de tijd om in te gaan op vier eisen voor een betere cao. Arjan Huizinga, onderhandelaar voor CNV Stads- en streekvervoer: "Als werkgevers hier niet op in gaan, zijn de leden van CNV Stads- en streekvervoer klaar voor acties in het hele land."

Op 26 maart zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het streekvervoer afgebroken. De belangrijkste eisen van CNV Stads- en streekvervoer zijn een loonstijging van 4 procent, erkenning van het collectief vraagafhankelijk vervoer als openbaar vervoer, een verdubbeling van de consignatieregeling voor het technisch personeel en er moet duidelijkheid komen over de arbeidsvoorwaarden van het hoger personeel.
Vooral het erkennen van het collectief vraagafhankelijk vervoer als openbaar vervoer is een heikel punt. De kleine busjes rijden als openbaar vervoer in de streek, maar de chauffeurs worden niet volgens de streekvervoer cao betaald. Deze chauffeurs krijgen hun loon via de taxi-cao, omdat dit werkgevers minder kost. Volgens bonden gaat dit ten koste van arbeidsvoorwaarden en werkgelegenheid in het openbaar vervoer.

Houten, vrijdag 5 april 2002

Nadere inlichtingen:

Arjan Huizinga (onderhandelaar)
010 - 455 00 50 (kantoor)