Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-04-2002 Mediaberichten 5 april (16.00 uur)

LIMBURG-NOORD 21 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week bij controles op verschillende plaatsen in de regio, 21 bestuurders betrapt die onder invloed reden. De meest opvallende incidenten vonden plaats in Venlo en Roermond.

VENLO Op de Groenveldsingel is in de nacht van maandag op dindag een 31-jarige automobilist uit Blerick aangehouden voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Een politiesurveillance zag de man met hoge snelheid achteruit rijden op de Rijnbeekstraat. Vervolgens reed hij, met een snelheid van 80 km/uur, weer rechtdoor via de Hertog Reinhoudstraat in de richting van de Groenveldsingel. Bij de kruising met de Maagdenbergweg remde hij te laat waardoor hij een grasveld op reed. Tijdens de rit negeerde de automobilist het stopteken van de politie. Toen hij weg probeerde te rijden botste hij tegen enkele betonblokken. Bij een daaropvolgende controle bleek dat hij veel teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd.

ROERMOND De politie betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag een 35-jarige automobilist uit Roermond met drank op achter het stuur. Een patrouille zag hem op de Wilhelmina rechts voorsorteren om vervolgens rechtdoor te rijden. Hierbij botste hij bijna tegen een voor hem links komende vrachtauto. Bij de controle bleek dat zijn rijbewijs reeds eerder was ingevorderd. De blaasproef op straat deed vermoeden dat er alcohol in het spel was, maar de man weigerde om mee te gaan naar het bureau voor een ademanalyse. Hierop werd hij aangehouden en onder protest overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze wees uit dat hij teveel gedronken had. Onderwijl beledigde hij de politieambtenaren. Bij een inspectie van het voertuig werd bijna 100 gram softdrugs aangetroffen en in beslag genomen. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal opgemaakt wegens het voorhanden hebben van drugs, rijden onder invloed en het beledigen van een ambtenaar in functie.

NEDERWEERT Verkeersongeval

NEDERWEERT Bij een verkeersongeval op de Brugstraat is vrijdagmorgen een motoragent van het district Weert van de politie Limburg-Noord gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde toen een 70-jarige fietser uit Heythuysen vanaf de St. Lambertusstraat de voorrangsweg opreed zonder de motorrijder voor te laten gaan. Deze kon hem niet meer ontwijken, waarna een botsing ontstond waarbij de motoragent ten val kwam. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waarna hij na behandeling weer huiswaarts kon keren. Vermoedelijk heeft hij enkele kneuzingen opgelopen. Voor zover bekend raakte de fietser niet gewond.

SEVENUM Aanrijding

SEVENUM Bij een aanrijding op de Midden Peelweg zijn vrijdagmorgen vijf personen licht gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde toen een 36-jarige automobiliste uit Panningen te laat zag dat haar voorganger, een 38-jarige automobilist uit het Belgische Neerpelt, rechtsaf de Helenaveenseweg wilde oprijden. Ze kon niet meer op tijd tot stilstand komen, waarna een aanrijding ontstond. Twee kinderen in het voertuig van de vrouw uit Panningen en drie kinderen uit dat van de Belgische man werden uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de kinderen uit Panningen is ter observatie opgenomen, de overigen mochten na controle weer naar huis.