Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple neemt Zayante over

Bunnik, 5 april 2002 Apple kondigt vandaag de overname aan van Zayante, een vooraanstaande leverancier van IEEE 1394 (FireWire)-technologie. Prashant Kanhere, hoofd en CEO van Zayante, treedt in dienst bij Apple en wordt verantwoordelijk voor de promotie van de FireWire-technologie.

Met de overname van Zayante zet Apple haar ondersteuning voor FireWire als belangrijkste technologie voor supersnelle digitale interfaces verder kracht bijî, aldus Jon Rubinstein, Senior Vice President Hardware Engineering van Apple. ìFireWire is de beste technologie die momenteel beschikbaar is voor de aansluiting van digitale apparatuur waarmee grote hoeveelheden gegevens snel moeten worden overgezet. Dankzij FireWire kunnen gebruikers bijvoorbeeld een hele cd in minder dan tien seconden van hun Mac naar hun iPod kopiëren.

FireWire werd halverwege de jaren negentig door Apple ontwikkeld en werd vervolgens door de internationale IEEE-organisatie gecertificeerd als de multiplatform-industrienorm IEEE 1394. FireWire is een invoer/uitvoertechnologie met een zeer snelle seriële gegevensoverdracht, die wordt gebruikt om digitale apparaten als digitale camcorders en camera's aan te sluiten op desktop computers en laptops. De FireWire-technologie is inmiddels in gebruik genomen door toonaangevende fabrikanten van randapparatuur, zoals Sony, Canon, JVC en Kodak, en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke industrienorm voor zowel consumentenproducten als professionele apparatuur. FireWire is tevens een belangrijke component van de digitale-hubstrategie van Apple.

Zayante, Inc. werd opgericht in 1996. Op dit moment worden de IEEE 1394-componenten en -programmatuur van Zayante gebruikt door toonaangevende fabrikanten van consumentenproducten, computers en halfgeleiders, gespecialiseerd in het produceren van producten die voldoen aan de 1394-norm.

© 2002 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, FireWire, en iPod zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com
Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, bus 100
1020 Brussel
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
E-mail: vandeneynde.s@euro.apple.com