Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-04-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.30 u) Vrijdag, 5 april 2002

District Maastricht

Maastricht; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Bergerweg in Maastricht. Daarbij werden 591 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan 50 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid hebben overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd doch de meeste krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km p/u. Overigens bekeurde de politie daarnaast ook nog eens 8 voertuigbestuurders wegens het niet dragen van de autogordel.

Maastricht; baldadigheid
De politie heeft afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht twee mannen, een 21-jarige Maastrichtenaar en een 18-jarige man uit Lanaken (B) aangehouden. De politie betrapte het tweetal op het Vrijthof in Maastricht toen zij aan een verkeerspaal met een verkeersbord daaraan bevestigd aan het trekken en duwen waren, kennelijk met de bedoeling de verkeerspaal omver te trekken. Vermoedelijk omdat zij de politie in het oog kregen hielden ze ermee op en liepen verder, doch werden door politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt terzake de baldadigheid proces-verbaal tegen hen op.

Margraten; gewond bij aanrijding
Afgelopen donderdagavond omstreeks 19.30 uur vond op de Aekerlaethofstraat in Margraten een aanrijding plaats. Een 16-jarige bestuurster van een bromfiets uit Bemelen botste op de kruising met de Bouviershofstraat tegen een auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Ingber. De bromfietsbestuurster kwam samen met een duo-passagier, een 14-jarig meisje uit Maastricht ten val en raakten gewond. Beide meisjes, het 16-jarig meisje uit Bemelen met diverse kleinere verwondingen doch het 14-jarig meisje uit Maastricht met een gebroken been en een gebroken enkel, werden voor medische verzorging overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.