Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-04-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 14.35 u) Vrijdag, 5 april 2002

District Sittard

Sittard; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen donderdagnamiddag op diverse locaties in Sittard (op de Windraak en op de Leyenbroekerweg) verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden totaal 45 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het rijden door het rode verkeerslicht tot het telefoneren tijdens het rijden met een gsm in de hand.

Sittard; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen donderdag avond op de Leyenbroekerweg in Sittard van een 47-jarige bestuurster van een auto uit Sittard, bleek dat de vrouw onder invloed haar auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Sittardse vrouw ruim viermaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 2,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Sittard/Geleen; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Bovenstehof in Sittard ontdekten afgelopen donderdagavond bij thuiskomst dat was ingebroken. Inbrekers zijn die donderdagavond via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben een flink aantal cds, sieraden, een videocamera, een tv-toestel en een fax-apparaat gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.
Donderdagavond is ook ingebroken in een bedrijf aan de Handelsweg in Geleen. Inbrekers zijn het bedrijfspand via de achterzijde binnengedrongen en hebben een geldbedrag van ongeveer dertig Euro gestolen.