Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-04-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.40 u) Vrijdag, 5 april 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Een bijna-aanrijding op de kruising Unolaan/Nachtegaalstraat in Heerlen en het slingerende rijgedrag van een 56-jarige automobilist uit Heerlen trokken afgelopen donderdagavond de aandacht van de politie. Vlakbij zijn woning stopte de Heerlense automobilist en de politie stopte enkele meters achter hem, teneinde de Heerlenaar te controleren. Op een gegeven moment reed de Heerlense automobilist met zijn auto achteruit en botste tegen de voorzijde van de politie-auto (linker voorzijde politie-auto beschadigd). Bleek dat de Heerlenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 27-jarige vrouw zonder vaste woon/verblijfplaats op verdenking van prostitutie (buiten de van gemeentewege daarvoor aangewezen gebied/plek) en tegen een als haar klant verdachte man, een 62-jarige man uit Sittard. De politie zag afgelopen donderdagavond op de Willemstraat in Heerlen het contact tussen hen waarna beide verdachten in de auto van de Sittardenaar wegreden. De politie ging hen achterna waarna beide verdachten elders in Heerlen werden aangehouden.

Kerkrade; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Onze Lieve Vrouwestraat in Kerkrade van een 52-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de Kerkradenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.