Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 5-04-2002 Persbericht district Den Bosch

SIERADEN WEG

Bij een inbraak donderdagmiddag in een woning aan de Philippus de Montestraat in Den Bosch zijn onder andere enkele sieraden en boeken weggenomen. De dader kwam binnen na het vernielen van een deur.

ONDER INVLOED

Tijdens een alcoholcontrole op de Oude Engelenseweg in Den Bosch werd donderdagavond een 33-jarige autobestuurder uit Veenendaal betrapt op het gebruik van alcohol. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van 190. Tevens kreeg de man een proces-verbaal omdat hij geen rijbewijs had. Ook een 46-jarige Bosschenaar had teveel gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bij de controle kregen nog eens twee mannen van respectievelijk 27 en 57 jaar uit Den Bosch een bon voor het rijden onder invloed.

BONNENREGEN OP HEKELLAAN

Donderdag zijn bij een verkeerscontrole op de Hekellaan in Den Bosch een groot aantal pro-cessen-verbaal uitgedeeld. Elf bestuurders werden bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg en evenzoveel automobilisten kregen een bon voor te hard rijden. Daar-naast droegen acht bestuurders geen helm c.q. geen gordel en werden nog enkele bonnen uitgedeeld voor het rijden door rood licht en het ontbreken van een oranje plaat op een brom-fiets. Een man kreeg een bekeuring voor handsfree bellen. In totaal werden 33 bekeuringen overhandigd.

BONNENREGEN VLIJMEN

Op 4 en 5 april 2002 zijn ongeveer 60 bestuurders bekeurd voor het negeren van het bord eenrichtingsweg op de Jonkheer de La Courtstraat te Vlijmen. Ivm werkzaamheden aan het viaduct onder de A59 is hier tijdelijk een eenrichtingsweg ingesteld. Ook de komende dagen zal gecontroleerd worden op het negeren van dit verbod.

GASDRUKWAPEN IN BEZIT

De politie heeft donderdagavond in een woning aan de Jachthoornstraat in Rosmalen een 18-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. Even tevoren had de jongeman op een parkeerter-rein aan de Empelseweg een groep jongeren verteld dat hij van een bewakingsdienst zou zijn. Daarbij had hij een wapen getoond. Bij zijn aanhouding droeg de jongeman een gas-drukwapen bij zich. Hij is onder hevig verzet aangehouden. Na verhoor en proces-verbaal is de jongeman later opde dag in vrijheid gesteld. Het wapen is inbeslaggenomen.

LINGERIE GESTOLEN

Donderdagavond is een winkel aan de Kerkstraat in Den Bosch een hoeveelheid lingerie gestolen. In een onbewaakt ogenblik hebben winkeldieven kans gezien diverse kledingstuk-ken weg te nemen. De schade bedraagt ruim 3000.

NAAM GEWEIGERD

Op de Munteltuinen in Den Bosch zijn donderdagavond twee 18-jarige jongen uit die plaats aangehouden. Het tweetal reed zonder helm opeen scooter en weigerde hun naam op te ge-ven. Na verhoor en proces-verbaal zijn de beide jongens weer in vrijheid gesteld.

BANDEN GESTOLEN

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Huub van Doorneweg in Drunen ingebroken in een vrachtwagen. Terwijl de 55-jarige uit Schotland afkomstige chauffeur in het voertuig lag te slapen zagen onbekenden kans het zeil open te snijden en daaruit vervolgens een aantal banden weg te nemen. In totaal werden ongeveer vijftig personenautobanden gestolen.

AUTO WEG

Afgelopen nacht werd op een bedrijventerrein aan de Rietveldenweg in den Bosch een per-sonenauto weggenomen. Het betrof een rode BMW, kenteken ZR-49-FD.