Gemeente Zaanstad

Busbrug Westerkoog tijdelijk voor alle verkeer open

vrijdag 5 april 2002

Gemeente neemt aanvullende verkeersmaatregelen rond opsporing Kooger Bom

Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten om de busbrug De Binding tussen de wijken Westerkoog en Westerwatering open te stellen voor alle verkeer. Deze openstelling zal alleen gelden voor de periode dat de verkeersomleiding op de Provincialeweg in Koog aan de Zaan geldt. Deze verkeersomleiding is noodzakelijk omdat in een deel van deze weg gezocht wordt naar een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog.

Naast de openstelling van de busbrug De Binding zal het fiets/wandelpad dat loopt tussen de woonboten aan de Mallegatsloot en de Provincialeweg afgesloten worden. In de afgelopen twee dagen hebben zich met grote regelmaat zeer gevaarlijke situaties voorgedaan op de Provincialeweg-. Met grote regelmaat negeren fietsers en bromfietsers de afzettingen die aan beide zijden van het opsporingswerk zijn aangebracht. Als deze fietsers en bromfietsers dan bij de het opsporingswerk aankomen kunnen ze echt niet verder en steekt men de Provincialeweg over of volgt men de Provincialeweg via de normale rijbaan waar het snelverkeer over geleid wordt.

De bewoners van de woonboten in de Mallegatsloot zullen vrijdag persoonlijk van het tijdelijke verkeersbesluit op de hoogte worden gesteld.