Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-04-2002 Mediaberichten 5 april (17.00 uur)

OSPEL Drie verdachten ontkomen

OSPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie verdachten op de hielen gezeten. Een patrouille kreeg rond 03.10 uur een melding van een autodiefstal aan de Zandstraat en ging ter plaatse. Op de Onze Lieve Vrouwenstraat reden ze een auto tegemoet die voldeed aan de omschrijving van de gestolen auto, waarna de achtervolging werd ingezet. De bestuurder verhoogde de snelheid om het voertuig uiteindelijk op de Waatskamp met draaiende motor zonder passagiers achter te laten. De ter plaatse gekomen politiebeamten zagen hierop meteen een ander voertuig met hoge snelheid wegrijden, waarna opnieuw een achtervolging volgde. Op de Onze Lieve Vrouwestraat is de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur verloren, waarbij de auto dusdanig beschadig raakte dat deze niet meer verder kon rijden. De drie inzittenden zijn vervolgens eruit gesprongen en weggerend. De politie stelde nog een onderzoek in de omgeving in waarbij tevens een speurhond is ingezet, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Onderzoek aan de betrokken voertuigen wees uit dat ze beide vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. In de autos lagen goederen die mogelijk ook gestolen zijn. In verband met het verdere onderzoek worden getuigen, die mogelijk nadere informatie kunnen verschaffen over de drie verdachten, verzocht zich te melden bij de politie Nederweert.

ROERMOND Aanhouding winkeldief

ROERMOND De politie heeft vrijdagmiddag een 24-jarige inwoner van Reuver aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Stadsweide. De man probeerde kleding te stelen, maar werd betrapt door de beveiliging. Hij is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. De zaak zal vermoedelijk met toepassing van snelrecht worden afgehandeld.

VENLO Aanhouding winkeldief

VENLO De politie heeft donderdagmiddag een 36-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Straelseweg. De man probeerde vijf pakketten gereedschap met een totale waarde van ruim 200 euro te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Hij is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Daar is de zaak met toepassing van snelrecht afgehandeld.

BLERICK 722 snelheidsovertreders

BLERICK De politie heeft donderdagmiddag bij snelheidscontroles op diverse lokaties in Blerick in totaal 722 snelheidsovertreders geflitst. Op de Rijksweg 273 automobilisten bekeurd. Van de 2500 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 120 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan. Op de Vastenavondkampstraat werden 185 voorbijgangers geflitst. Van de 1729 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 83 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan. Op de Pastoor Stassenstraat werden 237 weggebruikers geflitst. Van de 1880 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 90 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan. Op de Eindhovensewe tenslotte werden nog 27 weggebruikers betrapt op het te snel rijden. Hierbij was de hoogst gemeten snelheid 116 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan. Verder werden nog 13 mensen bekeurd voor het niet dragen van de gordel, 1 voor het onjuist voeren van de verlichting, 1 voor rechts in halen en 1 voor het rijden zonder helm.