NEDERLANDSE GASUNIE N.V.

Gasunie stelt zich voor aan publiek op Floriade 2002

Zes maanden openluchtspektakel in 'De Kunst van het Groeien'

Vijfhuizen, 5 april 2002 - De officiële opening van de Floriade 2002 door H.M. Koningin Beatrix, eerder vandaag, betekende ook het startsein van een zes maanden durend openlucht-spektakel, waarin straattoneel en organisch bouwen hand in hand gaan. Met dit unieke schouwspel presenteert hoofdsponsor Gasunie zich gedurende de gehele Floriade op symbolische wijze aan het publiek.
Aan de voet van Big Spotters' Hill waren alle ca. 2.500 genodigden getuige van een voorproefje van 'De Kunst van het Groeien', de grootste openluchtsoap van Nederland, die vanaf 6 april tot en met 20 oktober a.s. op de Floriade wordt opgevoerd. De voorstellingen vinden plaats rondom een bron die enkele keren per dag vuur en water spuit en waar gedurende de eerste maanden na de opening een uniek 'bouwwerk' groeit.

Bezoekers aan de Floriade kunnen de dagelijkse groei van het bouwwerk gadeslaan en tegelijkertijd de belevenissen volgen van een groep acteurs rondom de bron. De inzending staat symbool voor de bijdrage die Gasunie als expert op het gebied van aardgas levert aan een florerende samenleving.

Verantwoordelijk voor het ontwerp van de bron en de uitvoering van het schouwspel is het Monsterverbond, een spektakelgroep die o.a. ook de heropening van het Olympisch Stadion heeft verzorgd. Zij brengen -in de vorm van een zes maanden durende openluchtsoap- de Familie van der Put tot leven: een volk dat bij de bron woont en dat op een dag wordt geconfronteerd met de komst van 'knappe koppen'. Gedurende de eerste maanden na de opening van de Floriade groeien hun werkzaamheden uit tot een wonderlijke constructie.

Via de website www.gasunieaangenaam.nl kan het publiek ook buiten de Floriade getuige zijn van de groei van het bouwwerk en de belevenissen van de acteurs.

Noot voor de pers:
Voor aanvullende persinformatie kunt u terecht op www.gasunieaangenaam.nl

Voor verdere informatie:
Gasunie Trade & Supply
Contactpersoon: Peter Barkema, tel. (050) 521 3402, fax (050) 521 1921; e-mail: p.t.barkema@gasunie.nl


05 apr 02 17:31