Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 05-04-2002 3e Persbericht van vrijdag 5 april 2002

Berichten uit de regio

Deurne: Aangetroffen dode man in Opsporing Verzocht Het recherchebijstandsteam, dat onderzoek doet naar de in de Liesselse bossen aangetroffen onbekende dode man, heeft de zaak aangemeld bij het programma Opsporing Verzocht.

Het stoffelijk overschot van de nog onbekende man werd zaterdagmiddag 30 maart in een bosperceel aan de Liesselseweg gevonden. Enkele leden van een vereniging, die paaseieren aan het verstoppen waren, troffen het in een tapijt gewikkelde lichaam aan. Het rechercheteam heeft de zaak dinsdag 2 april reeds in een extra politiebericht na het NOS Journaal onder de aandacht gebracht. Helaas hebben de ruim twintig reacties, die de politie naar aanleiding van dit extra bericht binnenkreeg, niet geleid tot de vaststelling van de identiteit van het slachtoffer.

In Opsporing Verzocht zullen maandag onder andere het bosperceel waar de man is gevonden en de manier waarop hij is aangetroffen worden getoond. Ook laat men een deel van het tapijt zien waarin de man was gewikkeld en een foto van zijn opvallende onregelmatige gebit.

De politie hoopt op basis van de aanwijzingen en het signalement, die in de uitzending gegeven worden, in contact te komen met mensen die het slachtoffer herkennen of mensen die in hun omgeving iemand vermissen die aan het opgegeven signalement voldoet. Ook mensen die mogelijk iets over het misdrijf en over de herkomst van het tapijt kunnen vertellen of die de laatste tijd iets verdachts hebben gezien in of rondom de Liesselse bossen worden verzocht om contact op te nemen met het recherchebijstandsteam. Het team is te bereiken via 0900-8844.

Het programma Opsporing Verzocht wordt op maandag 8 april uitgezonden door de Avro op Nederland 1 rond 19.00 uur en 22.00 uur. De uitzending wordt herhaald op dinsdag 9 april rond 12.15 uur.