Gemeente Emmen


---

Persbericht: Emmen haalt uniek bedrijf binnen, 5 april 2002

Bereikbaarheid en beschikbare grond doorslaggevend Emmen haalt met Friki wereldwijd uniek bedrijf binnen gemeentegrenzen

De goede bereikbaarheid en de snelle beschikbaarheid van grond zijn doorslaggevend geweest bij de keuze van de pluimveeslachterij van de Plukon Royale Groep voor Emmen. De groep is bekend van het merk Friki. De gemeente Emmen heeft met de nieuwe, technologisch geavanceerde modelfabriek, die Vleesch du Bois zal gaan heten, de grootste pluimvleeslachterij van Nederland binnen de gemeentegrenzen. Het bedrijf zal vanuit het oogpunt van voedselveiligheid een uniek bedrijf in de wereld moeten worden. Zo zal het kuikenvlees van Friki nagenoeg vrij zijn van de bacterien salmonella en campylobacter. De modelfabriek heeft een eigen laboratorium en vrieshuis. De nieuwbouw start dit najaar op het bedrijventerrein Bargermeer Zuid.

De vestiging van de fabriek is een verdere stimulans voor de regionale economie. Voor de gemeente Emmen levert het een versterking op van de werkgelegenheid. De nieuwe slachterij biedt werk aan minimaal 450 mensen. Op termijn kunnen daar zon 140 additionele arbeidsplaatsen bij komen. Dit alles is exclusief de indirecte werkgelegenheid die geschat wordt op zon 100 arbeidsplaatsen. Te denken valt aan de uitbesteding van onderhoud en de realisatie van de nieuwbouw. Daarnaast is de verwachting dat Vleesch du Bois jaarlijks zon 5 miljoen euro in de regio investeert vanwege de noodzakelijke vervangingsinvesteringen en onderhoudswerkzaamheden.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen