Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.15 uur

Motorrijder gewond bij aanrijding

MAARSSEN Vrijdagavond is een 26-jarige motorrijder uit Maarssen gewond geraakt aan zijn been door een aanrijding met een personenauto.

Om 19.25 uur reed de motorrijder op de Verbindingsweg achter een Duitse personenauto, die werd bestuurd door een 41-jarige Duitser. Ter hoogte van het einde van de verdrijvingsvlakken besloot de motorrijder de personenauto links in te halen. De bestuurder van de personenauto was op dat moment zoekende en besloot te keren, waarbij hij de motorrijder over het hoofd zag. Bij de aanrijding kwam de 26-jarige man uit Maarssen ten val. Bij de val liep de man waarschijnlijk een beenbreuk op. Hij is per ambulance naar ziekenhuis Oudenrijn vervoerd.

Agressie in het verkeer

VINKEVEEN Op het kruispunt van de provinciale wegen N212/N201 werd vrijdagmiddag rond 17.00 uur door diverse automobilisten via 112 een vechtpartij gemeld.

Ter plaatse trof de politie twee inzittenden van een vrachtauto, een 48-jarige bestuurder uit Rijnsburg en een 38-jarige inwoner van Katwijk, en enkele getuigen aan. Ondertussen waren ook twee kentekens van busjes doorgegeven, waarvan de inzittenden betrokken zouden zijn geweest bij de vechtpartij. Deze voertuigen en de inzittenden werden door andere politiemedewerkers ter hoogte van de Geerbrug onderschept.

Uit diverse verklaringen bleek dat er onenigheid was ontstaan op de N201 bij verschillende inhaalmanoeuvres. Op de kruising met de N212 stonden twee inzittenden van de busjes de vrachtwagenchauffeur op te wachten met een loden pijp en een hooivork. Met de hooivork werden vervolgens rake klappen uitgedeeld aan de chauffeur en zijn maat. Daarop vertrokken de mannen weer in hun busjes. Door de politie werden verderop de twee bestuurders van 24 en 34 jaar oud, aangehouden. Beiden zijn woonachtig in Rotterdam.

Het letsel van de vrachtwagenchauffeur en zijn collega viel ogenschijnlijk mee. Zij kregen wel het advies om nog naar de eerste hulp van het ziekenhuis te gaan.

Verkeerscontrole op provinciale weg

VINKEVEEN Op de provincialeweg N201 ter hoogte van Vinkeveen zijn vrijdagmiddag tussen 13.45 en 15.45 uur, 48 bestuurders bekeurd voor te snel rijden. De hoogste snelheid was 104 km/u, waar 80 km/u het maximale is. In totaal werden 2.441 voorbijgangers gecontroleerd.