Gemeente Hoogeveen


---

28 maart 2002

'Eerste' boompje Kanaalstrook in Krakeel de grond in

Enkele weken geleden is Zuidema Aannemers begonnen met de herinrichting van de Kanaalstrook in Hoogeveen. Dat is het groene gebied tussen de Rigel en de Mr Cramerweg aan de noordoostelijke rand van de wijk Krakeel. De groene opknapbeurt maakt onderdeel uit van het wijkontwikkelingsplan Krakeel (WOP). Als alles volgens plan verloopt is het leeuwendeel van het karwei geklaard in het midden van de zomer.

Zaterdagmorgen 6 april planten de gemeente, het Wijkplatform Krakeel en de werkgroep Kanaalstrook een officiële eerste boom. De werkgroep Kanaalstrook bestaat uit een groep wijkbewoners die betrokken is geweest bij het maken van de plannen voor een nieuwe Kanaalstrook.

Glooiend

De kanaalsloot wordt opnieuw gevormd. De walkanten worden glooiender gemaakt. Dat verkleint de kans op ongelukken met kleine kinderen. Bovendien krijgen andere planten een kans. Rond de Helios worden enkele nieuwe vijvers gegraven. Alle struiken wordt vervangen. De beplanting wordt veel gevarieerder.

Een deel van de bomen verdwijnt en een deel wordt vervangen. Er komen vijftig nieuwe bomen voor terug. Ook hier worden verschillende soorten geplant.

Er komt een wandelpad over vrijwel de gehele kanaaldijk. Het wordt een pad van 'halfverhardingsmateriaal' (een soort zeer fijne steenslag).

Op vier of vijf plaatsen worden bruggetjes gebouwd tussen de kanaaldijk en de wijk, over de sloot heen. De aanleg van die bruggetjes staat gepland voor het najaar.

Subsidie

De 'groene' opknapbeurt van de kanaalstrook kost ongeveer ¤ 360.000. De provincie Drenthe heeft de helft betaald.

© Copyright Gemeente Hoogeveen