Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 7-04-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Gestolen goederen begraven
EMMELOORD Op de Lange Nering is zaterdagmiddag een 27-jarige man uit Genemuiden aangehouden voor winkeldiefstal. Een oplettende getuige zag dat een man bij de bosjes aan de Golfslag een paar schoenen opgroef die hij daar een half uurtje ervoor verstopt had. Bij aanhouding bleek de man meerdere gestolen goederen bij zich te hebben. Deze goederen zijn inmiddels weer terug bij de winkels waar het gestolen was. De man is na verhoor weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Vast in lift
EMMELOORD In een gebouw aan de Reigerstraat zat zondagmorgen een vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend) vast in de lift. De lift was door een technische storing vast komen te zitten tussen de begane grond en de eerste verdieping. Na een uur is zij door de brandweer bevrijd.

Aanrijdingen
DRONTEN Zaterdagmorgen is op de Elburgerweg een 21-jarige automobilist uit Vianen van de weg geraakt. Hij zag te laat dat hij vanaf de Biddingringweg rechtsaf de Elburgerweg in moest slaan en stuurde alsnog naar rechts. Bij deze manoeuvre raakte hij een verkeersbord en een vluchtheuvel. Zijn passagiere, een 20-jarige vrouw uit Vianen, had nekklachten en is per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Hij kwam met de schrik vrij. De auto is afgesleept.
DRONTEN Op De Sluis is zaterdagmiddag een 18-jarig meisje uit t Harde gewond geraakt. Ze zat achterop een bromfiets, bestuurd door een 18-jarig meisje uit Oldenbroek. Beide meisjes waren gevallen nadat ze weg wilden rijden. Het meisje uit t Harde viel op haar achterhoofd en is ter controle per ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Ruzie in het verkeer
LELYSTAD Zaterdagmiddag is een 32-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor vernieling van een auto. Hij had kort daarvoor op de Reaalhof ruzie gehad over een voorrangskwestie met een medeweggebruiker, een 31-jarige automobilist uit Lelystad. Hierbij hebben beide mannen de middelvinger naar elkaar opgestoken. De 32-jarige zette vervolgens een achtervolging in en dwong de 31-jarige op de Visarenddreef tot stoppen. Volgens de 31-jarige wilde de man hem op het gezicht slaan, maar raakt het portier. Op het moment dat hij wegreed, zou de 32-jarige zijn buitenspiegel eraf hebben getrapt. De 32-jarige is na verhoor weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhoudingen diefstal bouwmaterialen
Lelystad Dankzij oplettende getuigen zijn zaterdagavond zijn drie Lelystedelingen (21, 29 en 38 jaar) aangehouden voor diefstal. Ze hadden in het Stadspark bouwmaterialen in een aanhanger geladen. Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten.

Boomhut in brand
LELYSTAD Bij de Gondel is zaterdagavond een boom met daarin een boomhut door brand verwoest. De brandweer heeft het vuur geblust. De gemeente zorgt ervoor dat het wordt opgeruimd.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Zaterdagnacht is op De Waag een 19-jarige automobilist uit Hoorn aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen op de Nering de man en zijn drie medepassagiers met hoge snelheid rijden. Op De Waag stopte de auto en de bestuurder stapte uit omdat hij, zoals verklaarde hij later, heel nodig moest urineren. Uit een eerste blaastest bleek de man alcoholische drank genuttigd te hebben. Op het politiebureau bleek dat hij een promillage te hebben van 0,8 (330 ug/l). Hij is met een rijverbod van 2 uur weer heengezonden en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding autodief
LELYSTAD Zaterdagnacht is een 16-jarige jongen uit Lelystad aangehouden die ervan wordt verdacht een auto gestolen te hebben. Surveillerende agenten zagen twee jongens in een auto rijden en vertrouwden het niet helemaal. Bij controle bleek de auto eerder die avond weggenomen aan de Maasstraat. De bestuurder wist te ontkomen, de 16-jarige bijrijder werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen baldadigheid
ALMERE Zaterdagochtend vroeg kwam bij de politie een melding binnen dat er zou worden ingebroken aan de Meerstraat. De politie hield op de Kerkstraat twee Almeerders van 25 en 27 jaar aan die voldeden aan het signalement. Nader onderzoek wees uit dat het hier niet ging om een inbraak maar om baldadigheid. De 27-jarige verklaarde tegenover de agenten dat hij tegen een raam had geplast en, omdat hij geen taxi kon krijgen, uit frustratie tegen een deur had geschopt. Beide mannen zijn met een boete weer heengezonden.

Man neergestoken
ALMERE Op de Marktgracht is zaterdagnacht een 21-jarige Almeerder neergestoken. Hij was even een uitgaansgelegenheid uitgelopen en kwam kort daarna weer binnen. De man bleek een ernstige steekwond in zijn borst te hebben en had veel bloed verloren. Hij is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De politie is direct een onderzoek gestart om te kunnen achterhalen wat er precies gebeurd is.

Aanhouding vernieling stadsbus
ALMERE Zaterdagnacht is een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden omdat hij vernielingen had gepleegd in een stadsbus. Hij bleek een slang doorgesneden te hebben waardoor de deuren niet meer opengingen. Hij is voor nader verhoor ingesloten.