Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 6 en 7 april 2002

---

Duiven: drie personen aangehouden terzake auto-inbraak. Op zondag, 7 april 2002, omstreeks 00.50 uur werden in de Zadelmakerstraat te Duiven een drietal personen (een 21 jarige persoon zonder vaste woon-of verblijfplaats, een 14 jarige inwoner van Zevenaar en een 15 jarige inwoner van Duiven) aangehouden die ervan verdacht worden kort tevoren ingebroken te hebben in twee personenauto's in de omgeving. Naar aanleiding van een melding van een buurtbewoner kon de politie de personen aanhouden. Zij bleken in het bezit te zijn van papieren en pasjes die zich in de voertuigen bevonden hadden. De aangehouden minderjarige personen waren op vrijdag 5 april 2002 van huis weg gelopen en tot het moment van aanhouding niet teruggekeerd in de ouderlijke woning. De politie was juist begonnen een zoekactie naar de beide weggelopen personen in te stellen. De personen werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Driel: rijbewijs hardrijdende motorrijder op de dijk ingenomen. Door de politie Rivierenland werd op zaterdag, 6 april 2002, omstreeks 17.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 27 jarige inwoner van Bemmel die kort tevoren met zijn motorfiets met een snelheid van 150 km/uur over de Drielse Rijndijk te Driel had gereden. De maximum snelheid bedraagt daar 80 km/uur. De motorrijder probeerde in eerste instantie door het opvoeren van zijn snelheid te voorkomen dat hij aangehouden werd, maar het lukte de politie toch om hem in Heteren aan te houden. De motorfiets werd in beslag genomen omdat deze volgens de gegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer niet verzekerd zou zijn. Volgens de bestuurder/eigenaar was het voertuig wel verzekerd.
Babberich: controle snelheid.
In Babberich werd op zaterdag, 6 april 2002, tussen 08.00 en 13.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Beekseweg en de Aerdtseweg. Op beide wegen bedraagt de maximum snelheid 80 km./uur. Op de Beekseweg werden 1420 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 37 te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 115 km/uur bedroeg. Op de Aerdtseweg werden 2810 voertuigen gecontroleerd waarvan er 71 te hard reden. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 118 km/uur. De overtreders kunnen binnenkort een acceptgiro tegemoet zien.

Zevenaar: aanrijding met gewonde.
Op zaterdag, 6 april 2002, omstreeks 15.40 uur raakte een 36 jarige inwoonster van Duiven gewond bij een aanrijding. De inwoonster van Duiven reed op een snorfiets over de Reisenakker en werd aangereden door een 26 jarige automobiliste uit Zevenaar, die met haar voertuig afsloeg om een parkeerplaats op te rijden. De inwoonster van Duiven kon na behandeling in het ziekenhuis met een gebroken staartbeentje weer huiswaarts keren. De bestuurster van de auto bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl