Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

nr. 29 4 april 2002

Programma en accreditatie biodiversiteitsconferentie

Zondag 7 april begint de Zesde conferentie van partijen over biodiversiteit in het Haagse Congrescentrum. De conferentie duurt tot 19 april. Staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij is voorzitter van deze conferentie. Er worden meer dan tweeduizend deelnemers verwacht, onder wie een kleine honderd ministers, van 183 deelnemende landen en organisaties. De Nederlandse delegatie staat onder leiding van minister Pronk van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Journalisten kunnen de conferentie bijwonen. Let op: accreditatie is verplicht! Zonder accreditatie kunt u het conferentieterrein niet betreden. Accreditatie via het secretariaat van de conferentie in Montreal is niet meer mogelijk. Aanmelden kan nu nog via voorlichting LNV onder vermelding van naam en organisatie: voorlichting@dv.agro.nl De accreditatie kunt u op de dag zelf bij het Congrescentrum regelen. Uw pasje kunt u ophalen bij het Congrescentrum na het tonen van uw perskaart.

Programmahoogtepunten (het volledige programma is in het Congrescentrum bij de documentbalie te verkrijgen):

5 april
16:00
Staatssecretaris Faber bezoekt het Global biodiversityforum. Dit is een tweedaagse bijeenkomst van NGO.s als voorbereiding op de conferentie. Plaats: provinciehuis Zuid-Holland

7 april
13:30 - 14:30
Onthulling van 80 textiele schilderingen (190 x 170 cm) op de hekken rond het congrescentrum. De schilderingen zijn gemaakt door 500 Haagse basisschoolkinderen. De schilderingen worden beoordeeld door de deelnemers aan de conferentie. Op 19 april worden de drie mooiste doeken bekend gemaakt. Sap de Aardwortel, een populaire figuur uit het Land van Ooit, luistert de opening op met een optreden.

15:00 - 17:00
Officiële opening Zesde Conferentie van Partijen

17:00
Receptie aangeboden door staatssecretaris Faber in het Congres Centrum

8 april
10:00 - 13:00
Plenaire vergadering: vaststelling van de agenda 13:15 - 14:15
Persconferentie door staatssecretaris Faber, directeur Töpfer van de UNEP (United Nations Environment Programm) en door de voorzitter van het CBD (Convention on biological diversity) de heer Zedan.

13 april
10:00 - 17:00
Excursie van de gedelegeerden naar de Floriade en de Keukenhof.

14 april
11:30
Opening jongerenconferentie over biodiversiteit. Plaats: Den Haag, Bel Air Hotel, Johan de Wittlaan 30.

17 april
10:00 - 13:00
Ministeriële rondetafel, een bijeenkomst van speciaal daartoe uitgenodigde ministers. Deze bijeenkomst is besloten.

18 april
10:00 - 13:00
Multistakeholders meeting, waar ministers en andere vertegenwoordigers van overheden, niet-gouvernementele organisaties en het bedrijfsleven zich buigen over de toegang en eerlijke verdeling van de opbrengsten uit genetische bronnen en betrokkenheid van vrouwen in het behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit.

19 april
15:00 - 17:00
Afsluiting van de Zesde Conferentie van Partijen

Voor meer informatie over biodiversiteit:

. www.biodiversitysummit.nl
. www.biodiversity-chm.nl
. Ook kunt u de brochure 'Biodiversiteit en Nederland' opvragen. De brochure is het verslag van de inspanningen van overheid en maatschappelijke organisaties om de doelstellingen van het Biodiversiteitsbedrag te bereiken. Opvragen bij voorkeur per email bij de infotiek van LNV: infotiek@dv.agro.nl of anders 070-3784062.

04 apr 02 15:15