Gemeente Hoogeveen


---

28 maart 2002

Start bouw fietsbrug Erflanden

De eerste schop voor een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Hoogeveensche vaart gaat maandag 8 april de grond in. De brug zal Erflanden met de rest van De Weide gaan verbinden. Zoals het nu lijkt kan de brug begin oktober klaar zijn. Op 2 april is er voor buurtbewoners een informatieavond over de bouw in De Vredehorst.

Heien

Op 8 april starten de aannemers met het maken van bouw-opritten naar het kanaal. Heien is ook nodig voor het bouwwerk. Dit begint naar verwachting rond15 april, eerst aan de zuidkant, daarna aan de noordkant. Het heien zal waarschijnlijk twee weken duren.

Toezicht provincie

De provincie (beheerder van de Hoogeveensche vaart) heeft het ontwerp gemaakt en zal toezicht houden tijdens de bouw. De betrokken aannemers zijn Middelkoop uit Meppel en Koop uit Veendam.

Fiets- en wandelroute

De nieuwe brug verbindt Erflanden met de groenstrook tussen Kattouw en Schutlanden. In deze groenstrook zal de bestaande fiets- en wandelroute naar de Zuidwoldigerweg worden verbeterd en doorgetrokken naar winkelcentrum De Weide en park Steenbergerweide.

Informatieavond

Dinsdag 2 april is er een informatieavond van Buurtbeheer De Weide in De Vredehorst over de bouw van de brug. De projectleider van de provincie, een van de aannemers en de gemeentelijk projectleider zullen dan een toelichting geven en vragen beantwoorden. De aanvang is 19.30 uur.

Voor achtergronden zie de informatie op de gemeentelijke website onder Erflanden.

© Copyright Gemeente Hoogeveen