Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 4 april 2002

PVDA-LIJSTTREKKER MELKERT AANWEZIG BIJ START LANDELIJKE WACHTKAMERENQUÊTE

Maandag 8 april ontbijt PvdA-lijsttrekker Ad Melkert samen met FNV-voorzitter Lodewijk de Waal ter gelegenheid van de start van de vierde landelijke wachtkamerenquête van de FNV. De ontbijtbijeenkomst vindt plaats tussen 8.30 en 9.30 uur op de Megabanenmarkt, Bornhout 8 in Amsterdam-Sloterdijk.

De komende week trekken FNV-ers door het land om de mening van uitkeringsgerechtigden en werkzoekenden te horen over de klantgerichte benadering van instanties. De eerste enquêtes worden door Ad Melkert en Lodewijk de Waal tijdens het ontbijt afgenomen.

Na de enquêtes spreekt Melkert met een aantal uitvoerders van sociale zekerheidinstanties over projecten die een structurele verbetering teweeg hebben gebracht in de uitvoering. Wat kan efficiënter, hoe worden verstarde patronen doorbroken en tot welke verassende oplossingen is men gekomen. Deze informatie zal worden gebruikt tijdens de door de PvdA georganiseerde expertmeetings in het kader van de slag om de uitvoering. Deze expertmeetings vinden plaats op 9 april in Rotterdam en 10 april in Delft.