Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Klem tussen zwanen

KOCKENGEN Op zondag 7 april heeft de politie een jongeman die bang voor zwanen was de helpende hand geboden.

Rond 21.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Hollandse kade een jongen zat ingesloten tussen twee broedende zwanen. Ter plaatse stond een 17-jarige jongen uit Woerden op het fietspad. Hij bevond zich precies tussen twee broedende en agressief hun nest bewakende zwanen en durfde geen kant meer op. Onder escorte van twee politiemensen durfde de jongen het uiteindelijk toch aan het nest van één van de zwanen te passeren. Niemand liep letsel op.

Verkeerscontroles

WOERDEN / MAARSSEN Op zondag 7 april heeft de politie op meerdere locaties verkeerscontroles gehouden.

Van 11.00 uur tot 12.00 uur werd op het Wulverhorstpad in Woerden een gordelcontrole gehouden. Van de dertig bestuurder die werden gecontroleerd, bleken twaalf bestuurders de autogordel niet te dragen. Zij kregen een bekeuring van 40,-.

Op de Gageldijk in Maarssen werd van 16.00 uur tot 18.00 uur een controle gehouden. Zes bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Een bromfietser werd bekeurd omdat hij te hard reed.

Automobilisten onder invloed

LOENEN AAN DE VECHT / LOENERSLOOT In de nacht van zondag 7 op maandag 8 april zijn twee automobilisten voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 00.15 uur controleerden politiemensen op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht een 50-jarige automobilist uit Vinkeveen. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,75 promille (700 ug/l), 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rond 01.25 uur zagen politiemensen een automobiliste over de A2 oostbaan rijden. De bestuurster reed al slingerend met een snelheid van ongeveer 60 km/u over de middelste strook in de richting van Amsterdam. Zij nam de afslag Vinkeveen en werd op de Provincialeweg N201 in Loenersloot aan de kant van de weg gezet. Uit de blaastest bleek dat de 42-jarige bestuurster, afkomstig uit Utrecht, teveel had gedronken en zij werd aangehouden. Daarbij kregen de politiemensen veel scheldwoorden naar hun hoofd geslingerd. De vrouw bleek niet meer in het bezit van een rijbewijs te zijn en haar auto was niet verzekerd. Haar auto werd in beslag genomen.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 1,9 promille (785 ug/l), bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, belediging, rijden zonder rijbewijs en het niet verzekerd zijn van de auto.