Ingezonden persbericht

"Wat is eigenlijk de meerwaarde van buitenland-ervaring?"

Studievereniging organiseert symposium over internationalisering

DELFT, 20020314 -- Studievereniging i.d van de opleiding Industrieel Ontwerpen wil studenten, docenten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven bij elkaar brengen om een antwoord op deze vraag te vinden. Daartoe organiseert de studievereniging op 9 april 2002 een symposium met de naam Internationalisering bij Industrieel Ontwerpen.

De Bachelor-Masterstructuur: in Nederland moet het hoger onderwijs volgens een internationaal gelijke structuur opgezet worden, om internationale uitwisseling van studenten te bevorderen. Study abroad: de TU Delft wil dat haar toekomstige ingenieurs over de grens kijken voor zij hun titel behalen. Maar wat is nu werkelijk de meerwaarde van een kijkje over de grens nemen? Hebben studenten er zelf behoefte aan, en zo ja, wat willen zij ermee? Zit het bedrijfsleven er op te wachten, en wat verwacht men dan dat studenten geleerd hebben?

Studievereniging i.d van de opleiding Industrieel Ontwerpen wil studenten, docenten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven bij elkaar brengen om de antwoorden op deze vragen te vinden. Daartoe organiseert de studievereniging op 9 april 2002 een symposium met de naam Internationalisering bij Industrieel Ontwerpen.

Drie sprekers (waaronder een vooraanstaande professor van het M.I.T. in Boston, USA) zullen 's ochtends kort het onderwerp vanuit hun perspectief inleiden. 's Middags vinden workshops plaats, waarin studenten samen met docenten en mensen uit het bedrijfsleven zullen brainstormen over de invulling dit onderwerp in de opleiding Industrieel Ontwerpen. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke eindpresentatie van de resultaten.

Afgelopen waren de onderwijssymposia van studievereniging i.d een groot succes. Dit jaar hopen de organisatoren op een volle collegezaal (300 pers.) en circa 80 actieve deelnemers. Het symposium Internationalisering bij Industrieel Ontwerpen vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur in het gebouw van Industrieel Ontwerpen van de TU Delft, Landbergstraat 15 te Delft.



Ingezonden persbericht