Gemeente Leeuwarden

Stadsgesprekken over stadsvisie

Stadsvisie-collage Op 27 februari jl. is de concept-stadsvisie van de gemeente Leeuwarden "Varen onder eigen vlag" door het Leeuwarder college gepresenteerd aan de raadsleden. In de stadsvisie staat welke koers de Gemeente Leeuwarden de komende tien jaar wil gaan varen.

De visie gaat uit van de sterke punten van Leeuwarden en zet in op een viertal kansrijke strategische concepten voor de stad de komende tien jaren: Tijd voor schoonheid, Kantorenstad, Cure & Care, en Kennisstad.

Aan elk concept zal door een programma verder vorm worden gegeven. De uitvoering van de programmas gebeurt projectmatig. De Stadsvisie is door Leeuwarden ingebracht in de ontwikkeling van de Regiovisie.

Het streven is erop gericht om nog voor de zomer de concept-stadsvisie en Reactienota ter behandeling en besluitvorming aan de gemeenteraad aan te bieden. Op dit moment is nog niet bekend in welke raadsvergadering de concept Stadsvisie wordt behandeld. Bespreking vindt plaats in een openbare vergadering, waarbij ook het publiek spreekrecht heeft.

Op 27 maart en 3 april jl. zijn een tweetal Aan de Grote Klok paginas verschenen om de Leeuwarder bevolking en ondernemers te informeren over de Stadsvisie en op te roepen hierop te reageren. Los daarvan wordt de stadsvisie afzonderlijk besproken met diverse externe organisaties.

Inspraak

Voordat de gemeenteraad over de concept stadsvisie beslist kunnen inwoners/ belanghebbenden en het bedrijfsleven hun mening geven over de concept stadsvisie.

In de Koperen Tuin te Leeuwarden vinden een tweetal stadsgesprekken plaats, waarbij voorlichting zal worden gegeven over de concept stadsvisie en de mogelijkheid geboden wordt daarop een reactie te geven:

* op dinsdag 9 april a.s. van 20.00 22.00 uur voor het bedrijfsleven, voorzitter is wethouder Waanders
* op donderdag 11 april a.s. van 20.00 22.00 uur voor de bewoners en andere belangstellenden, voorzitter is wethouder Brok.

Naast deze bijeenkomsten is het ook mogelijk om afzonderlijk schriftelijk op de concept stadsvisie te reageren. Deze reacties kunnen voor 20 april 2002 worden gericht aan Gemeente Leeuwarden, t.a.v. Concernstaf, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

Alle inspraakreacties worden door Burgemeester en Wethouders van commentaar voorzien en opgenomen in een reactienota. Dit verslag gaat als bijlage mee met de stukken naar de gemeenteraad. Degenen die tijdens de inspraakprocedure schriftelijk reageren krijgen het verslag toegezonden.

U bent van harte welkom bij de Stadsgesprekken. Deze vinden plaats op 9 en 11 april a.s. in de Koperen Tuin te Leeuwarden. Aanvang: 20.00 uur. Einde 22.00 uur.