Tweede Kamer der Staten Generaal

H E D E N T I J D E N S H E T V R A G E N U U R

Z I J N M O N D E L I N G E V R A G E N A A N D E

O R D E V A N:


- het lid ROSS- VAN DORP (CDA) aan de minister president, minister van Algemene Zaken, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en aan de minister van Grote Steden- en Integratiebeleid over de uitspraken van minister Van Boxtel over afschaffing van het godsdienstonderwijs en van artikel 23 van de Grondwet.(Haagsche Courant 6 april jl.)


- het lid HALSEMA (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Justitie over het uit de opvang in Den Haag verwijderen van minderjarige asielzoekers, waaronder babies.


- het lid DE WIT (SP) aan de minister van Economische Zaken over de dreigende ontslagen bij de NV Philips te Oss. (Brabants Dagblad en Volkskrant 9 april jl.)

Regeling van Werkzaamheden


- het lid VAN BOMMEL (SP) spoeddebat over de weigering van de Israelische regering om een Europese delegatie bij Arafat toe te laten en voorts vanwege de overige ontwikkelingen in Israël en de Westelijke Jordaanoever.


- het lid KANT (SP) VAO Evaluatie orgaandonatie.

- het lid KANT (SP) brief aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de plannen van de meningcoccen-vaccinatie voor de jeugd.


- het lid CRONE (PvdA) verzoek tot interpellatie aan de minister van Economische Zaken over de goedkeuring die de minister heeft gegeven voor privatisering van een energiebedrijf, vooruitlopend op het kamerdebat dat voor afgelopen maandag was voorzien, maar is uitgesteld.


- het lid VAN DER KNAAP (CDA) verzoek debat over de brief inzake de successen van Paars.


- het lid HOFSTRA (VVD) verzoek om uitstel van de stemmingen over de Spoorwegwet en de Concessiewet. (Punten 3,4 en 5 van de agenda)


- het lid HERMANN (GroenLinks) vraagt aan de regering de tweede tranche van de vervolguitvoeringstoets spreiding ziekenhuiszorg z.s.m. naar de Kamer te zenden en tevens aan de Kamer voor te stellen om niet eerder met de Plenaire behandeling van de WEZ te beginnen dan na ontvangst van de uitvoeringstoets.


- het lid SANTI (PvdA) verzoek om uitstel van de stemmingen over richtlijn Arbeidsovereenkomsten (27661) (punt 14 op de agenda)