Ingezonden persbericht


FileMaker overstijgt de 7,5 miljoen licenties
In minder dan een jaar meer dan 750.000 softwareversies van FileMaker Pro 5.5 verkocht

Utrecht, 9 april 2002 -- FileMaker, ontwikkelaar van toonaangevende database-oplossingen voor werkgroepen en individuele gebruikers, maakt bekend dat het meer dan 7,5 miljoen exemplaren van haar database heeft verkocht. Van de laatste versie FileMaker Pro 5.5, die in mei 2001 op de markt is gekomen, zijn al meer dan 750.000 exemplaren verkocht.

De stijgende populariteit van FileMaker, als dé werkgroepdatabase, is te danken aan haar gebruiksgemak, ondersteuning van standaarden als XML en ODBC en de krachtige ontwikkelaarsversie. Werkgroepen van iedere omvang (van afdelingen in grote ondernemingen tot complete bedrijven) gebruiken FileMaker om snel databases te ontwikkelen en gegevens te delen. Hierdoor stijgt de productiviteit van de medewerkers, zonder beslag te leggen op de capaciteit van de IT-afdeling.

De FileMaker 5.5-producten ondersteunen meer apparaten en platformen dan ooit, zoals Windows XP en Windows 2000, Mac OS X en Mac OS 9, Linux (voor FileMaker Server), Citrix MetaFrame, Palm OS en i-mode (in Japan). FileMaker heeft plannen om in 2002 de mobiele databasesoftware (FileMaker Mobile) ook geschikt te maken voor zakcomputers die onder Pocket PC draaien.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65