Amsterdam Oud Zuid


Voorstel nieuw DB en Programakkoord bekend!

Jan Coen Hellendoorn heeft vanmorgen in de raadzaal aan de Koninginneweg de beoogde nieuwe samenstelling van het Dagelijks Bestuur en het bijbehorende programakkoord gepresenteerd aan de pers. Het beoogde nieuwe Dagelijks Bestuur bestaat uit de volgende vijf personen: Jan Coen Hellendoorn (VVD), Lieke Thesingh (Groen Links), Joep Blaas (D66), Emile Jaensch (VVD) en Laurien van den Hoven (Groen Links).

Volgende week dinsdag (16 april) komt de nieuwe raad bijeen en zal de besluitvorming over het nieuwe DB en programakkoord plaatsvinden. Ook worden dan de opvolgers van de raadsleden Hellendoorn, Blaas en Thesingh geïnstalleerd en zal demissionair voorzitter Ger de Visser de voorzittershamer overdragen aan Jan Coen Hellendoorn.

Markant detail is dat Laurine van den Hoven het eerste DB-lid is dat van buiten de raad wordt benoemd. Het (nieuwe) dualistische stelsel maakt dat mede mogelijk.

Hier kunt u tevens de persverklaring (pdf), informatie over de kandidaten (pdf), de beoogde portefeuilleverdeling (pdf) en het programakkoord (pdf) downloaden.