Gemeente Hoorn

8 april 2002

Oud-wethouder reikt eenhoornzegel uit aan actieve bewoners Risdam-Noord

Donderdagavond 11 april reikte oud-wethouder mevrouw D. Vermulst in basisschool De Dobbelsteen een eenhoornzegel ter waarde van 1000,- uit aan mevrouw Reina Pol, voorzitter van het Overleg Leefbaarheid Risdam-Noord. Met het eenhoornzegel brengt de gemeente Hoorn haar waardering tot uiting voor de wijze waarop bewoners uit Risdam-Noord zich al geruime tijd actief inzetten voor de verbetering van de leefbaarheid en de veiligheid in hun wijk. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld bij het realiseren van het pilotproject voor hun wijk.

Het bedrag dat aan het eenhoornzegel verbonden is, komt ten goede aan wijkkrant De Risdammer, die uit het Plan van Aanpak Risdam-Noord is voortgekomen. De wijkkrant wordt door vrijwilligers gerund en in heel Risdam en de wijk Nieuwe Steen verspreid. De redactie gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van een digitale camera en andere hulpmiddelen om de krant kwalitatief op peil te houden.

De uitreiking van het eenhoornzegel vond plaats tijdens een wijkbijeenkomst in De Dobbelsteen over de inrichting van 30-kilometerzones in Risdam-Noord in het kader van Duurzaam Veilig.