Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 9-04-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding onder invloed
NAGELE Op de rijksweg A6 is maandagmiddag een auto door onbekende oorzaak van de weg geraakt. De 59-jarige bestuurder uit Rotterdam was met zijn auto en aanhanger in de bermsloot tot stilstand gekomen. Hij is voor de behandeling van een paar snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling is hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij bleek een promillage te hebben van 1,6 promille (710 ug/l). Daarnaast bevatte zijn aanhanger een lading die het maximum toegestane gewicht overschreed; 920 kilo in plaats van 400. Zijn rijbewijs is ingevorderd en processen-verbaal zijn opgemaakt.

Ongeval met dodelijke afloop
LELYSTAD Op de Binnenhavenweg is maandagmiddag een 34-jarige fietser uit Swifterbant om het leven gekomen. Een vrachtwagen, bestuurd door een 38-jarige man uit Zeewolde, stond stil op de Kwikstraat om linksaf de Binnenhavenweg op te rijden. Hij moest hierbij het fietspad parallel aan de Binnenhavenweg blokkeren. De fietser, die over het fietspad reed, wilde waarschijnlijk voor de vrachtwagen langs zijn weg vervolgen. Op het moment dat de vrachtwagen optrok, was de fietser voor de vrachtwagen. De chauffeur heeft de fietser over het hoofd gezien en een aanrijding was onvermijdelijk. De fietser is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. De chauffeur en de familie van de overleden man zijn opgevangen door Bureau Slachtofferhulp. De Binnenhavenweg is bijna drie uur afgesloten geweest.

Burenruzie
LELYSTAD Op de Weerribben is maandagavond een 66-jarige Lelystedeling aangehouden voor vernieling. Eerder die avond was de politie gevraagd om te bemiddelen bij een burenruzie om een erfafscheiding. Nadat de agenten de gemoederen bedaard hadden en weer weg waren gegaan, vernielde de 66-jarige de schutting van zijn buren. De man is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding voor vervaardigen wiet
ALMERE Op de Dijkmeent zijn maandagochtend een 49-jarige Almeerder en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De FIOD had bij een bezoek een wietplantage aangetroffen en belde de politie. De politie heeft samen met de gemeente de plantage, bestaande uit ruim 190 planten, opgeruimd. De benodigde stroom werd illegaal afgetapt. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aanrijding tussen motor en fietser
ZEEWOLDE Maandagmiddag zijn op de Ganzenweg een fietser en een motorrijder met elkaar in botsing gekomen. De fietser, een 17-jarige jongen uit Zeewolde, stak bij de Pluvierenweg de weg over. Ondanks zijn lage snelheid kon de motorrijder, een 27-jarige Zeewoldenaar, niet meer op tijd tot stilstand komen. Hij is met last van zijn knie en elleboog naar de huisarts gegaan. De fietser is met rugklachten en een schaafwond op zijn been voor controle overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.