Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.15 uur

Straatroof

UTRECHT Maandagavond werd een 25-jarige vrouw uit Utrecht slachtoffer van een straatroof.

Omstreeks 19.45 uur fietste de vrouw over de Amsterdamsestraatweg in de richting van het centrum. Ter hoogte van de 1e daalsedijk werd de vrouw voorbij gereden door twee jongens op een scooter. De passagier trok tijdens het voorbijrijden de tas van het slachtoffer van haar schouder.

Door de snelheid waarmee de beroving plaatsvond heeft de vrouw geen kans gezien een goed signalement op te nemen. Tijdens het doen van aangifte werd de vrouw op haar gsm gebeld. Een getuige had haar tas teruggevonden in het Noorderpark. De getuige bracht de tas naar het bureau. Uit de tas was haar portemonnee en een tweede mobieltje weggenomen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van 8 op 9 april hield de politie een auto-kraker op heterdaad aan.

De politie kreeg omstreeks 03.10 uur een melding dat een man aan het inbreken was in een geparkeerd voertuig aan de Oranjestraat. Ter plaatse trof de politie de inbreker nog aan. Het betrof een 30-jarige man uit Utrecht. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Onderweg naar het bureau bekende hij de inbraak gepleegd te hebben. Tijdens de fouillering kwamen diverse inbrekerswerktuigen uit zijn kleding.

Autodief aangehouden

UTRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 april een auto op de Bergstraat rijden die van diefstal afkomstig was.

De bestuurder een 47-jarige man uit Utrecht werd rond 02.15 uur aangehouden. De man rook tevens naar alcohol. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. De Utrechter verklaarde de auto eerst geleasd te hebben en daarna de auto niet meer teruggebracht te hebben.

De man kreeg een proces-verbaal voor verduistering en het rijden onder invloed.

Gordelcontrole

DE MEERN Op de Meerndijk heeft de politie maandagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur een controle gehouden op het dragen van de autogordel. In totaal werden 195 autos gecontroleerd. Daarvan droegen 27 bestuurders geen autogordel. Zij zijn allen bekeurd.

Openlijk geweld
UTRECHT Vijf onbekend gebleven jongens hebben maandagmiddag rond 17.00 uur vernielingen gepleegd op een parkeerplaats aan de van Heuven Goedhartlaan. Zij vernielden een slagboom en gooiden met stenen naar de beveiligingsmedewerkers die hen hierop aanspraken. Vervolgens gingen zij op de vlucht. De politie stelt een onderzoek in.

Agressieve winkeldief
UTRECHT Een 40-jarige Utrechter is maandagmiddag om 15.15 uur aangehouden in een winkel aan de Voorstraat nadat hij enkele goederen had meegenomen zonder te betalen. Toen de man de winkel wilde verlaten,. Werd hij aangehouden door winkelpersoneel. Hierop ging hij zich echter zeer agressief gedragen, schopte een winkelbediende en bedreigde die met de dood. Ook vernielde hij een aantal goederen. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde, stelde de man zich opnieuw agressief op. Hierop werd de man geboeid afgevoerd. Hij is ingesloten op het politiebureau.