Tweede Kamer der Staten Generaal

dinsdag 9 april 2002
2831/ca

KAMERVERGADERING*

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 9 april om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van de volgende algemeen overleggen tussen:
- de vaste Commissie voor Justitie en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over het vluchtelingenbeleid en over cijfers die betrekking hebben op de verminderde instroom van asielzoekers (dit algemeen overleg had plaats op woensdag 20 maart jongstleden);

- de vaste Commissie voor Justitie en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over verschillende onderwerpen inzake asielbeleid. Er wordt onder meer gesproken over het jaarverslag mensensmokkel en criminele illegale vreemdelingen (dit algemeen overleg had plaats op dinsdag 26 maart jongstleden);

- de vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het evaluatieverslag inzake de beperking van exportuitkeringen (dit algemeen overleg had plaats op woensdag 27 maart jongstleden);
- de vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de ministers De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) over het project 'Kiezen op afstand' (dit algemeen overleg had plaats op woensdag 27 maart jongstleden);
- de vaste Commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en staatssecretaris Remkes (Volkshuis- vesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over het huurbeleid en de verkoop van huurwoningen (dit algemeen overleg had plaats op woensdag 20 maart jongstleden).

Ten slotte spreekt de Kamer over de wijziging van de wet identificatie bij dienstverlening, de wijziging wet toezicht kredietwezen (WTK), de wet inzake geldtransactiekantoren en de wijziging van de wet op de accijns. De wet identificatie bij dienstverlening verplicht instellingen hun cliënten te identificeren door middel van een geldig paspoort bij het verlenen van bepaalde diensten, met het oog op melding van ongebruikelijke transacties. De wijziging van de WTK betreft de invoering van bedrijfseconomisch toezicht voor een instelling voor elektronisch geld. De wet geldtransactiekantoren heeft tot doel een strengere controle uit te oefenen op geldtransactie- kantoren in verband met witwaspraktijken en eventuele financiering van terroristische organisaties. De wijziging van de wet op de accijns betreft drie wijzigingen: een wijziging op het gebied van de structuur en de tarieven van de accijns op tabaksfabrikanten, een wijziging van de tarieven van energiebelasting voor de glastuinbouw en een wijziging van de inkomstenbelasting, waarbij de aanvullende kinderkorting wordt verhoogd in verband met het wegvallen van de kindertoeslagen in de huursubsidiewet.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie: 15.30 tot ca. 18.30 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Korthals (Justitie) over diverse onderwerpen inzake het politie- beleid. Er wordt onder meer gesproken over politieel geweld en grootschalige incidenten.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 uur
Troelstrazaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Rijksuitgaven: 16.00 uur - Van Someren-Downerzaal

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.30 uur
Suze Groenewegzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Economische Zaken: 16.45 uur - Kappeyne van de Coppellozaal Agenda: procedures.

Economische Zaken: 17.30 tot ca. 18.15 uur
Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: gesprek met een delegatie van Retail Partners Nederland over de evaluatie van de Mededingingswet.

AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer neemt om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van het College van Burgemeester en Wethouders van Renkum De petitie heeft betrekking op het project "Omvorming Industrieterrein Beukenlaan Renkum tot Natuurgebied" (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van FNV Bondgenoten. Met deze petitie vragen zij aandacht voor de eventuele herinvoering van de actieve sollicitatieplicht voor oudere werklozen (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van een delegatie van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap. De petitie is gericht op het vak aardrijkskunde in de tweede fase (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Vrienden van Katwijk. De petitie heeft betrekking op het behoud van het vliegveld Valkenburg in Wassenaar (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van het Landelijke samenwerkings-verband Aandachtswijken (LSA). Met deze vragen zij andacht voor de toekomst van het Grote-Stedenbeleid en het evaluatierapport LSA (hal Plein 2).