Postbus 4240 · Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 april 2002
·

Beroofd Leiden (D4)
Op zondagavond 7 april rond 18.30 uur werd 16-jarige jongen uit Leiden op het Kort Galgewater door twee nog onbekende mannen beroofd van zijn mobiele telefoon. Twee onbekende mannen spraken hem aan en eisten geld van hem. Omdat hij dit niet had wilden ze de mobiele telefoon van hem. Daarbij dreigden zij met een mes. De Leidenaar gaf daarop zijn mobiele telefoon af. De overvallers verdwenen vervolgens op een fiets in de richting van de Steenstraat. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

Onder invloed Leiden (D4)
Een 35-jarige man uit Sassenheim is maandag 8 april rond 19.10 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Zijn rijgedrag was een agent opgevallen op de Molenwerf. De ademanalyse kwam uit op 855 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.

Inbraak in woning Leiden (D4)
In de ochtend van maandag 8 april werd er ingebroken in een woning aan de Tesselschadestraat. Een deur van de woning werd opengebroken. Uit de woning is een videorecorder, een printer en een rugzakje gestolen.

Ongeval Leiden (D4)
Bij een ongeval op de Kokkelbank op maandag 8 april rond 14.25 uur liep een 79-jarige Leidenaar vermoedelijk heupletsel op. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De man sneed met zijn fiets met hulpmotor een bocht af en reed tegen een 78-jarige Leidenaar aan die daar op zijn snorfiets reed. Beide bestuurders kwamen ten val.

Scooter rijdt in op man Gouda (D2)
Een scooter met twee jongens erop is maandag 8 april rond 16.45 uur op een 76-jarige Gouwenaar ingereden. Het slachtoffer reed in een auto over de Graaf Florisweg. Ineens reed de scooter met de twee jongens vanaf de stoep vlak voor hem de weg op. De man schrok en toeterde. Even later op de Statensingel slaat de bestuurder van de scooter met een helm tegen de ruit van de auto van de Gouwenaar. De Gouwenaar besluit bij een benzinestation op de Statensingel te gaan kijken of er schade is aan de auto. Hij stapt hier uit waarop de scooter tevoorschijn komt en op hem inrijdt. De Gouwenaar moet opzij springen. Hierbij raakt de scooter de man waardoor deze valt en zijn knie openhaalt.

Inbraak in woning Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
In de ochtend van maandag 8 april werd er ingebroken in een woning aan het Anjerveld. Een achterdeur werd opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en een mobiele telefoon gestolen.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op zondag 7 april omstreeks 03.15 uur een 19-jarige automobilist uit Capelle aan den Ijssel aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden over de Zuidplasweg. Vanwege het opvallend rijgedrag hielden de agenten de automobilist staande op de 1e Tochtweg. Een blaastest gaf een resultaat aan van 335 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring van 190 euro.
--- einde berichten ---