Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Drenthe 9-04-2002
Persberichten van maandag op dinsdag
Martin Panman 0598-383211

Rijden zonder rijbewijs

HOOGERSMILDE- Vannacht zag de politie een auto rijden in Hoogersmilde. De bestuurder, een 33 jarige inwoner van Geeuwenbrug, kon geen rijbewijs overhandigen. Toen de politie verder ging informeren bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook bleek dat de bestuurder al drie keer eerder was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De man krijgt opnieuw een proces-verbaal en moest zijn auto achterlaten.

Winkelpand in brand

EMMEN- In Emmen brak maandagavond brand uit bij een winkel van Leenbakker aan de Nijbracht. Alhoewel men in eerste instantie uit ging van een grote brand, bleek de brandweer de brand snel onder controle te hebben. Een deel van het dak was in brand gevlogen bij een ventilator. De bezoekers werden door de medewerkers van zowel Leenbakker als het naast liggende bedrijf uit de winkel gehaald. Dit verliep zonder problemen. Drie bedrijven hebben rook en waterschade opgelopen.

Alcomobilisten

EMMEN- Gisteravond is een 32 jarige man uit Apeldoorn aangehouden in het centrum. De man testte zijn nieuwe Porche boxer uit op snelheid. Dat viel op. Ook bij een politiepatrouille. De man werd aangehouden en het bleek dat hij te veel had gedronken. Op het bureau blies de man 290 ug/l en kreeg een bekeuring van 190 euro en een rijverbod.

ZWARTEMEER- Op de Stormstraat is vannacht een 32 jarige man uit Zwartemeer aangehouden. De man moest blazen en het bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en moest mee naar het bureau. Uit de ademanalyse kwam 480 ug/l. Op hem is snelrecht is toegepast.

Vogels ontvreemd

NOORDESCHESCHUT- Gistermiddag zijn 5 vogels uit een volière van een 60 jarige vrouw uit Noordescheschut gestolen. De inbrekers hebben het hangslot van de volière verwijderd en zo een mannelijke Napoleon Wever met 2 vrouwtjes en een mannelijke Wida met 1 vrouwtje gestolen. De vogels zijn 23 euro per stuk waard. De vrouw deed aangifte. Van de verdachten ontbreekt nog ieder spoor.

Diefstal

EMMEN- Gistermiddag is een 44 jarige vrouw uit Emmen aangehouden voor diefstal uit een kledingzaak. Een agent in burger was direct ter plaatse en zag de vrouw weg fietsen. Hij trok vervolgens een sprintje en kon de verdachte op de fiets aan houden. Ze is mee genomen naar het bureau. De vrouw wordt gedagvaard.

Inbraak

NOORDZIJDE- In een vrijstaande woning in de Gasselternijveenschemond is vannacht ingebroken. De verdachten hebben eerst geprobeerd het slot van de achterdeur te forceren en toen dat niet lukte het slot van een groot uitzetraam geforceerd, waardoor ze zo naar binnen konden. Uit de woning is een portemonnaie gestolen. De politie stelt een onderzoek in.