CASYS BV

Introductie van Augustus: gratis boekhoudsoftware

Carcassonne (Zuid-Frankrijk)
Vanaf 9 april kan zowel de privé-persoon als het kleine bedrijf via Internet (www.augustus.net/nl) gratis boekhoudsoftware ophalen. De software is de afgelopen jaren door een internationale groep van professionals in Zuid-Frankrijk ontwikkeld voor de verschillende landen van Europa. Nederland heeft nu de primeur; andere landen volgen de komende maanden.

Woordvoerder van de groep, drs. Anton Greefhorst RA, benadrukt dat het ontbreken van een prijskaartje niet het enige voordeel is. Het programma heeft namelijk een intelligente boekhoudagent die de volledige boekhoudkundige verwerking voor zijn rekening neemt. Men hoeft nu geen boekhouder meer te zijn om de boekhouding te voeren. Voor veel kleine bedrijven kan Augustus daarom een fraaie oplossing zijn. Bij die bedrijven ontbreekt immers vaak de noodzakelijke boekhoudkundige kennis. Hetzelfde geldt in nog sterkere mate voor de particulier die zijn privé-boekhouding wil voeren.

Het 'gratis zijn' betekent geenszins een uitgekleed programma. Augustus kan ook overweg met bijvoorbeeld voorraadbeheer, in- en verkoopfacturen, vaste activa, consolidatie en urenregistratie. Bovendien is Augustus volledig geïntegreerd met Internet zodat ook bijvoorbeeld bankmutaties en koersgegevens met een druk op de knop zijn binnen te halen. Daarmee doet Augustus qua functionaliteit niet onder voor pakketten van honderden Euro's. Verder is een speciale versie beschikbaar waarmee de intelligente boekhoudagent zelf is te programmeren. Daardoor ontstaat de mogelijkheid voor bijvoorbeeld een administratiekantoor om zelf een versie te ontwikkelen voor de advocaat, de tandarts of de timmerman.
Volgens Greefhorst is het dankzij deze techniek ook mogelijk om met één enkel programma verschillende landen te bedienen. Immers, de boekhoudkundige verwerking is in geen enkel land hetzelfde, maar dankzij die intelligente boekhoudagent kunnen op een snelle en efficiënte wijze land-afhankelijke versies worden ontwikkeld. Op dit moment wordt onderhandeld met distributeurs in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

De intelligente boekhoudagent speelt ook een belangrijke rol in het businessmodel van de groep. Zij verwacht haar echte omzet binnen te halen door de verkoop van Augustus aan financiële instituten. Deze kunnen niet alleen het programma volledig aanpassen aan hun eigen zeden en gewoonten maar ook via de ingebouwde browser en communicatiefaciliteiten alle relevante informatie over hun produkten en diensten onder de directe aandacht van de gebruiker brengen.

Voor nadere informatie:
Groep Augustus
www.augustus.net
drs. Anton Greefhorst RA
Telefoon: +33 (04) 6869 5017
E-Mail: anton@greefhorst.net


09 apr 02 11:00