CONNEXXION

Connexxion introduceert Mobility mixx. Nieuwe manier van zakel

Op dinsdag 9 april 2002 lanceerde connexxion officieel Mobility mixx BV. Deze zelfstandige dochter van connexxion NV, introduceerde de nieuwe manier van zakelijk reizen in perscentrum Nieuwspoort te Den Haag. Geen starre vervoerregeling meer die het gebruik van de (lease)auto of het openbaar vervoer voorschrijft, maar the best of both worlds. Per reis de afweging kunnen maken welk type (of combinatie van) vervoer het meest efficiënt is. De afgelopen maanden hebben de launching customers Nuon, Gemeente Alkmaar en Trivoor al gebruik gemaakt van de producten van Mobility mixx.

Met behulp van Internet en een aantal innovatieve producten kan de zakelijke mobilist voortaan gemakkelijker gebruik maken van verschillende vervoermiddelen. Soms met de auto, de trein, de taxi, de treintaxi, een poolauto of een huurauto. Mobility mixx haalt het beste uit verschillende vervoermiddelen en laat medewerkers van bedrijven kiezen en combineren. Bovendien maken de nieuwe producten van Mobility mixx een einde aan alle losse reisdeclaraties en zorgen ervoor dat de werkgever volledig inzicht krijgt in het mobiliteitsgedrag van haar medewerkers. Kortom, vrijheid in vervoer voor de werknemer en kostenbeheersing voor de werkgever.

NUON is één van de eerste gebruikers van Mobility mixx. Tijdens de lancering van Mobility mixx gaf de heer drs. F. Duynstee, directeur HRM NUON, aan waarom een bedrijf als NUON in zee in gegaan met Mobility mixx. Nuon is een Top 10 werkgever. Bij een dergelijke omvang past een arbeidsvoorwaardenbeleid waarin onder andere een mobiliteitsbudget is opgenomen. Medewerkers krijgen zo de gewenste flexibiliteit en keuzevrijheid. Met Mobility mixx kan NUON de vraag naar mobiliteit professioneel invullen.

De heer Ronald Postma, directeur Mobility mixx BV, ging dieper in op het bestaansrecht van Mobility mixx. Belangrijke reden voor de oprichting van Mobility mixx is het besef dat de bereikbaarheidsproblematiek in Nederland niet op korte termijn is opgelost. Naarmate de bereikbaarheid slechter wordt, wordt de winst voor de reiziger bij het maken van de juiste vervoerskeuze steeds groter. Mobility mixx wil de bestaande drempels, om de zakelijke reiziger deze vervoersvrijheid te geven, slechten.

Hiervoor heeft Mobility mixx een aantal innovatieve producten en diensten ontwikkeld. De Mobility Card is een identificatiemiddel dat gebruikt kan worden in de trein, taxi, treintaxi, huurauto en P+R-locaties. Voorschieten en achteraf declareren van de reiskosten is hierdoor verleden tijd. Mobility Pool is een geavanceerd poolautomanagement systeem, dat Mobility mixx bij het bedrijf inricht en beheert. Het boeken, de uitgifte en inname van een auto gebeurt volledig geautomatiseerd. Mobility Expenses is een elektronisch formulier waarmee de kosten voor het zakelijk gebruik van de privé auto worden gedeclareerd. Bij alle producten speelt management informatie een belangrijke rol, zodat de werkgever volledig en continue inzicht krijgt in het mobiliteitsgedrag van haar organisatie.

Mobility mixx kent 2 soorten klanten: de werkgever, waarmee het contract wordt gesloten en de werknemer, de zakelijke reiziger. Voor bijna iedere organisatie die te maken heeft met zakelijke mobiliteit - of het nu een bedrijf, instelling of overheidsdienst is - kan Mobility mixx interessant zijn. Bij de werknemers kan een splitsing worden gemaakt in een frequent zakelijke reiziger, met een (lease)auto van de zaak en een incidenteel zakelijke reiziger, met een privé-auto en een kilometerdeclaratie. Voor beide werknemers biedt Mobility mixx oplossingen om de zakelijke reis op de meest efficiënte manier uit te voeren.

Voor de incidenteel zakelijke reizigers biedt Mobility mixx de volgende faciliteiten:

- Als men liever niet met de auto naar het werk wil komen (vanwege files of parkeerplaats tekort, of dat de werkgever een strikt vervoersbeleid voert), maar wel vanaf de bedrijfslocatie een zakelijke verplaatsing moet maken, kan men met Mobility mixx op een makkelijke manier gebruik maken van een poolauto, de trein, de taxi, de treintaxi of zelfs een huurauto.

- Als men de eigen auto gebruikt voor de zakelijke verplaatsing dan zorgt Mobility mixx ervoor dat het declaratieproces zo makkelijk en snel mogelijk verloopt.

Voor de frequent zakelijke reizigers, die nu een auto van de zaak hebben en die ook af en toe gebruik willen maken van de trein, de treintaxi, P+R en de gewone taxi vervult Mobility mixx de behoefte van gemak in gebruik; geen kosten meer voorschieten en bonnetjes declareren en de zekerheid dat een en ander binnen de regels van de werkgever past.

Voor de frequent zakelijke reizigers die in plaats van een auto van de zaak liever een mobiliteitsbudget willen hebben, biedt Mobility mixx een scala van vervoersproducten. Het budgetbeheer wordt namens de werkgever door Mobility mixx uitgevoerd en de werknemer krijgt online, real time inzicht in de status van zijn budget.

Kortom, Mobility mixx is er voor iedereen die gegeven de toenemende bereikbaarheidsproblematiek op een zo efficiënt mogelijke manier zijn zakelijke verplaatsingen wil blijven uitvoeren. Zakelijk reizen nieuwe stijl.


---

---