Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 9 april 2002

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: man mishandeld in woning
In zijn woning aan de W.H. Bosgrastraat in Oude Pekela is maandagavond een 72-jarige man mishandeld. De man liep de bijkeuken van zijn woning in en werd daar overmeesterd door twee onbekende mannen. De mannen sloegen en schopten het slachtoffer meerdere keren. Hij kwam op de grond te vallen en liep, naast letsel aan zijn hoofd en in de maagstreek, een aantal bloeduitstortingen op. De man is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Een onderzoek naar de mogelijke daders leverde nog niets op. Over een motief voor de mishandeling is nog niets bekend. Uit de woning van het slachtoffer wordt niets vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Ter Apel: motorrijder en passagier gewond
Een 17-jarige motorrijder uit Ter Apel en zijn eveneens 17-jarige passagiere, ook uit Ter Apel, zijn maandagavond gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeluk aan de Veenweg in Ter Apel. De bestuurder van de motor, die niet in het bezit is van een (motor)rijbewijs, raakte door onbekende oorzaak de controle over de niet verzekerde motor kwijt, en reed in een bocht rechtdoor. Daar reed hij tegen een paaltje en vervolgens tegen een boom. De bestuurder en zijn passagiere werden van de motor geslingerd en raakte beiden gewond. Ze zijn met onbekend letsel naar ziekenhuizen gebracht. De motorfiets, een crossmotor, waarvoor geen kenteken is afgegeven, is door de politie voor nader onderzoek in beslag genomen.

Winschoten: overval op sigarenzaak
Een nog onbekende man heeft maandagmiddag geprobeerd een overval te plegen op een sigarenzaak aan de Engelstilstraat in Winschoten. De gemaskerde man kwam de zaak binnen en spoot de 50-jarige beheerster van de winkel een bijtende stof in het gezicht. De man probeerde de kassa te openen maar slaagde daar niet in. Na een korte worsteling met de eigenaresse verliet de overvaller de zaak zonder buit. De beheerster van de winkel is voor reiniging van haar ogen en gezicht naar een ziekenhuis gebracht. De politie is inmiddels begonnen met een buurtonderzoek. Nader onderzoek volgt.

Hoogezand: man bekeurd voor verbranden hout
De politie heeft maandagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 48-jarige man uit Hoogezand. De man was in zijn achtertuin bezig met het verbranden in twee tonnen van geverfd hout. Dat veroorzaakte hevig stank- en rook overlast. Nadat de man de brandende tonnen had geblust kreeg hij een bekeuring van de gewaarschuwde politie.

Winsum: motorrijder gewond
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Onderdendamsterweg in Winsum is maandagmiddag een 52-jarige motorrijder uit Zuurdijk gewond geraakt. De man, die vanuit de richting Onderdendam kwam, raakte door onbekende oorzaak met zijn motor in de berm en kwam te vallen. In zijn val gleed hij tegen een boom. De man is onder andere hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Oostwold, gemeente Leek: veroorzaker ongeval aangehouden De politie heeft maandagmorgen op de Borglaan in Oostwold, gemeente Leek, de 32-jarige veroorzaker van een verkeersongeval aangehouden. De man, een inwoner van Nieuw Roden, verleende met zijn auto geen voorrang aan een 27-jarige automobiliste uit Oostwold. Er ontstond alleen blikschade. De veroorzaker van het ongeval bleek bij het politieonderzoek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Zijn auto was niet verzekerd en niet APK gekeurd. Ook reed de man met vervalste kentekenplaten en bleek zijn auto voorzien te zijn van een niet op het kentekenbewijs vermelde gasinstallatie. Deze overtreding is overgedragen aan de dienst motorrijtuigenbelasting van de Douane. Daarnaast bleek dat de man nog voor een totaalbedrag van 3000 euro aan geldboetes had openstaan en dat hij nog 6 weken gevangenisstraf tegoed had. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Hij kon de boetes niet betalen en moet daardoor samen met de nog openstaande gevangenisstraf bijna 300 dagen de cel in. De man is overgedragen aan de parketpolitie.

Hoogezand: vrachtwagencombinatie verliest lading Op de Abramskade in Hoogezand verloor maandagmorgen een Duitse vrachtwagenchauffeur een deel van zijn lading. In een bocht vielen een aantal flessen met toner van de oplegger af. De chauffeur zette de flessen aan de kant om ze later weer op te halen. Hij vervolgde zijn weg, maar verloor op de Hora Siccamastraat nog een deel van de lading waaronder een aantal emmers met lijm. De weg raakte daardoor besmeurd en moest door de brandweer worden schoongespoten. Tegen de chauffeur, een 25-jarige man uit Bad Kleinen, is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: straatrover aangehouden
In de Oosterstraat hield de politie maandagnacht een 32-jarige man uit Groningen aan op verdenking van beroving van een 21-jarige plaatsgenoot. Op de Vishoek was de jeugdige Stadjer aangesproken door twee mannen die hem bedreigden met een mes en hem geld afhandig maakten. Op basis van het signalement dat het slachtoffer aan de agenten kon door geven werd de verdachte aangehouden. Hij bleek in het bezit van een broodmes. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: jonge vrouwen proberen bank op te lichten Medewerkers van een bank aan de Stationsweg waarschuwden maandagmiddag de politie voor een oplichtingszaak. In de bank was een 20-jarige vrouw uit Den Haag aanwezig die met een valse werkgeversverklaring een lening probeerde af te sluiten. De vrouw verklaarde dat zij tot de oplichting was aangezet door een 18-jarige vrouw uit Breda die in de omgeving van de bank werd aangehouden. Beide dames zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: Nederlandse vlag gestolen
Een 23-jarige Stadjer probeerde dinsdagochtend toen hij in de Gelkingestraat agenten tegen kwam een vlaggenstok met daaraan de Nederlandse vlag achter zijn rug te verstoppen. De man verklaarde dat hij de vlag gestolen had van een hotel in de binnenstad. Hij werd aangehouden en met een proces-verbaal de straat weer opgestuurd.

Groningen: bromfietser probeert te ontsnappen aan de politie Een 32-jarige bromfietser uit Engelbert reed maandagnacht zonder helm op en zonderlicht met hoge snelheid door de Peperstraat. Toen hij agenten zag in de straat draaide hij direct om en reed inde richting van de Poelebrug. Na een achtervolging waarbij hij voor het politiebureau aan de Rademarkt bijna een agent van de sokken reed werd hij op de Trompsingel tot stoppen gedwongen. De man kreeg boetes voor het niet dragen van een helm; 40 euro, rijden in voetgangersgebied; 34 euro, rijden in verboden richting; 23 euro, het niet voeren van verlichting; 23 euro en de brommer had geen deugdelijke remmen waarvoor een boete van 46 euro staat.

Haren: scholieren komen met fietssturen in elkaar Op de Onnerweg in Haren kwamen maandag twee scholieren, 12 en 13 jaar uit Haren en Eelde, met de fietssturen in elkaar. Beide jongens kwamen ten val. De jongen uit Haren kwam op zijn hoofd terecht en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).