Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2002
Persberichten District Binnensticht, 09.45 uur

Aanhouding winkeldief

ZEIST Maandagmiddag is op het Emmaplein een benevelde winkeldief aangehouden.

Het winkelpersoneel signaleerde dat de verdachte, een 48-jarige man uit Utrecht, de winkel verliet zonder te betalen. Het personeel hield de man aan en waarschuwde de politie. De verdacht had twee flessen port, vier worst en gehakt buit gemaakt. Van de worsten had hij één worst reeds rauw opgegeten. Aanvankelijk kon de verdachte zich niet herinneren wat er was gebeurd. De verdachte is ter ontnuchtering op het bureau ingesloten.

Aanhouding heterdaad

ZEIST Maandagavond is een verdachte aangehouden die trachtte in een schuur aan de Couwenhoven in te breken.

De aangever van de inbraak, een 22-jarige inwoner uit Zeist, zag dat een drietal jongens getracht hadden in de schuur naar binnen te gaan. De aangever is vervolgens achter de jongens aangerend en wist een van hen, een 13-jarige jongen uit Zeist, aan te houden. De verdacht is ten slotte op het bureau verhoord en door zijn ouders opgehaald.

Snelheidscontrole Utrechtseweg

ZEIST Maandagmiddag heeft de politie bij een snelheidscontrole 174 overtredingen geconstateerd bij een snelheidscontrole op de Utrechtseweg.

De controle is gehouden van 12.00 uur tot 13.30 uur en in totaal passeerden 1551 voertuigen. De toegestane snelheid bedroeg 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.

1000 ballen gestolen

BUNNIK Maandag is aangifte gedaan van diefstal van 1000 golfballetjes bij een golfclub aan de Sportlaan.

De ballen zijn gestolen in de periode tussen zaterdag 6 april 22.00 uur en zondag 7 april 07.00 uur. De ballen lagen met 7000 andere ballen achter een groot net van 80 bij 5 meter. Om bij de ballen te komen is een groot gat in het net gesneden. De ballen waren wit met in blauw de opdruk: Makelaardij van Ee. De totale waarde van de ballen bedroeg 450 Euro.