Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Aanrijding tractor met fietser

HOUTEN Op maandag 8 april is een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een tractor.

Rond 08.15 uur reed een 28-jarige man uit Nieuwegein met een tractor over de Utrechtseweg, komende uit de richting van Nieuwegein. Op het kruispunt met de Fortweg sloeg hij linksaf. Hij liet daarbij een hem tegemoetkomende 50-jarige fietsster uit Houten niet voorgaan. Daardoor werd zij door de tractor aangereden en raakte ernstig gewond.

Een ambulance en de traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht overgebracht en is daar in kritieke toestand opgenomen.

Man beroofd

VIANEN Op maandag 8 april deed een man aangifte van het feit dat hij op zondag 7 april was beroofd. Hij liep bij de beroving verwondingen op.

Op zondag parkeerde een 26-jarige man uit Vianen rond 02.00 uur zijn auto op de Vijfheerenlanden. Hij liep vanaf zijn auto naar zijn flatwoning. Op dat moment liepen drie mannen op hem af en één van hen sloeg hem met een fles op zijn hoofd. De man viel op straat en zijn kleding werd doorzocht. Daarbij werd een geldbedrag en zijn GSM gestolen. Terwijl hij op straat lag werd hij ook nog geslagen en geschopt. Daarna verdwenen de mannen. Bij de beroving liep het slachtoffer diverse verwondingen aan zijn gezicht en pijnlijke ribben op. Door de politie wordt een onderzoek naar deze beroving ingesteld.

Ontzegging voor zwembad

HOUTEN Op maandag 8 april kreeg een groepje jongeren een ontzegging voor het zwembad.

Rond 22.10 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren voor overlast in het zwembad zorgde. Ter plaatse spraken de politiemensen met een medewerkster van het zwembad. Er was net een groepje van zes jongens en een meisje het zwembad uitgezet. Zij hadden overlast veroorzaakt door te roken in de kleedruimten, het laten zakken van hun zwembroeken en hadden een zeer grote mond tegen het personeel.

Voor het zwembad stonden nog zes van de zeven betrokkenen. Het waren allen jongeren uit Houten en in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Allen krijgen binnenkort een brief met een ontzegging voor het zwembad toegestuurd.

Verkeerstwist

NIEUWEGEIN Op maandag 8 april eindigde een verkeerstwist in een aanrijding en een mishandeling.

Rond 22.15 uur reed een 23-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Buizerdlaan en sorteerde links voor om naar de Weg naar de Poort te rijden. Een rechts van hem rijdende automobilist gaf richting naar links aan. Daarom gaf de Nieuwegeiner gas, zodat dat automobilist achter hem van rijstrook kon veranderen. De Nieuwegeiner sloeg linksaf en moest weer stoppen voor het verkeerslicht bij de kruising naar de toerit naar de A2, richting Amsterdam. De automobilist die hij net daarvoor had ingehaald, plaatste zijn auto voor die van hem. De bestuurder stapte uit en sloeg op de portierruit van de auto van de Nieuwegeiner. Die voelde zich zo bedreigd, dat hij achteruit reed, waarbij de andere bestuurder nog tegen zijn spatbord schopte. De Nieuwegeiner reed daarop nog harder achteruit en botste op een achter hem staande auto.

Toen de politie ter plaatse was gekomen, stapte hij uit, waarna hij van de andere bestuurder een stomp in zijn gezicht kreeg. De verdachte, een 38-jarige man uit Nieuwegein, is aangehouden voor vernieling en mishandeling. De auto van de 23-jarige Nieuwegeiner en de auto die hij aanreed, moesten beiden worden weggesleept.