Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Politie onderzoekt brand nader

MONTFOORT De politie is bezig met een onderzoek naar een brand die ontstaan is in de nacht van zondag 31 maart (Eerste Paasdag) op maandag 1 april(Tweede Paasdag). Bewoners van een woning aan het Johannes Postplantsoen werden in die nacht omstreeks 02.45 uur wakker van het vuur dat was ontstaan in een coniferenhaag in hun achtertuin.

Met emmers water en met een tuinslang werd getracht de brand in de coniferenhaag te blussen. De bewoners werden hierbij geholpen door toegeschoten buurtbewoners en samen wisten zij te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een schuurtje en de woning.

De ter plaatse gekomen brandweer maakte het karwei verder af. Door de brand ging vrijwel de gehele coniferenhaag van ruim elf meter lang en bijna drie meter hoog verloren. Ook ontstond er schade aan een geparkeerde personenauto die naast de haag stond geparkeerd in de Johannes Poststraat.

De politie vermoedt dat sprake is van brandstichting en doet een oproep aan mogelijke getuigen zich te melden. Zij wil ook graag in kontakt komen met de persoon die op de voordeur van de betreffende woning in die bewuste nacht heeft gebonsd. Ook vraagt zij andere personen die mogelijk informatie hebben over dit incident zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met het bureau Woerden op het telefoonnummer 0900-8844.

`Brand` in woning

MAARSSEN Op maandag 7 april is een bewoonster door rookontwikkeling onwel geworden.

Rond 10.25 uur kreeg de politie de melding van een brand in een woning aan het Bisonspoor, waarbij de bewoner zich waarschijnlijk nog in de woning bevond. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij veel rookontwikkeling. Een politieman ging de woning binnen en trof de 89-jarige bewoonster zittend op de grond in de keuken aan. Op het gasfornuis stond en pan met vlees. Het slachtoffer was vlees aan het braden, maar dat ging niet geheel goed hetgeen een heftige rookontwikkeling tot gevolg had. Daardoor was de vrouw onwel geworden, was in elkaar gezakt en kon niet meer opstaan. De vrouw werd door de politieman uit de woning gehaald.

De rookontwikkeling was door een buurman ontdekt en hij had direct 112 gebeld. De brandweer kwam met 3 blusvoertuigen, een ladderwagen en een hulpverleningsauto ter plaatse. De bewoonster en de politieman zijn voor mogelijke rookvergiftiging voor controle per ambulance overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht.

Verkeerscontroles

ABCOUDE / WOERDEN / KOCKENGEN De politie heeft op maandag 8 april op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

In de middag werd op de Burgemeester des Tombesweg in Abcoude gecontroleerd. Veertien bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één bestuurder voor het niet handsfree bellen.

Van 13.30 uur tot 14.30 uur werd op de Geestdorp in Woerden een controle uitgevoerd. Drie bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.

Op de Provincialweg N401 in Kockengen werd van 16.00 uur tot 17.00 uur gecontroleerd. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet hebben van een geldige APK, één voor het niet hebben van een losbreekreminrichting, één voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs en één passagier voor het niet dragen van de autogordel.