Ingezonden persbericht


Doorstart TORNADO INSIDER

Start-end succesvol voor de curator

April 9, 2002, Vandaag maakt Tornado Insider BV bekend dat ze kan doorstarten. De curator heeft samen met Start-end een doorstart weten te realiseren.

Tornado Insider is het eerste media bedrijf dat de hightech ondernemers en investeerders markt pan-Europees bedient. Het bedrijf vroeg in februari faillissement aan. Nadat het vierde kwartaal in 2001 positief werd afgesloten, lukte het niet om financiering voor het volgende jaar te verkrijgen.

Maurits Koster van Start-end heeft namens curator Bart Mendel samen met Matthijs van Hasselt en Nils Reerink van advocatenkantoor Wiersma Mendel Prakke een plan gemaakt om het bedrijf te kunnen doorstarten. Het opstellen van een informatiememorandum en het actief benaderen van prospects in binnen- en buitenland resulteerde uiteindelijk in 4 partijen die een bod uitbrachten.

Een private investment company, onder leiding van de heer Harry Westbroek, is de partij geworden die het beste bod heeft uitgebracht. In samenwerking met Trailblazer Ventures, Augmentics en GorillaPark gaat het bedrijf met het overgrote deel van de werknemers door.

Maurits Koster, Managing Partner van Start-end, is erg positief over het resultaat en de wijze waarop deze is verkregen. Samen met de curator en de CEO van Tornado Insider, Ron Groen, is op een uiterst professionele wijze gewerkt naar de meest optimale doorstart. Het meest bevredigende aan de doorstart is het feit dat de belangrijkste medewerkers gemotiveerd en loyaal bleven aan hun bedrijf. Het geloof in een optimale doorstart is voor hen uitgekomen .

We zijn erg gelukkig met een doorstart van het bedrijf in zo n korte tijd, aldus Jeroen Mol, Chairman van Tornado Insider.

Tornado Insider heeft als een katalysator gewerkt voor een nieuwe generatie ondernemers, aldus Harry Westbroek, plaatsnemend in de Board of Directors. We zijn zeer gelukkig met de continuïteit van de activiteiten die Tornado Insider biedt voor de groeiende Europese technologische marktplaats. De private investment company van Harry Westbroek is meerderheidsaandeelhouder in de doorstart van Tornado-Insider.

Einde

Profiel Start-end:
Sinds september 2000 biedt Start-end als eerste Nederlandse bedrijf een nieuwe dienst voor curatoren, banken en bedrijven. Start-end onderscheidt zich door gebruik te maken van nieuwe middelen zoals een online marktplaats en database gedreven verkooptechnieken. Start-end is echter meer dan alleen een bedrijf dat zich richt op ondersteuning bij het doorstarten van bedrijven en het veilen van bedrijfsactiva op internet. Het biedt een compleet pakket van diensten, zoals taxaties, ICT-waardering, interim-management ten behoeve van het inventariseren en veiligstellen van roerende zaken, inventarisatie van debiteuren, orderportefeuille en onderhanden werk en het maken van kosten/baten analyses.

Het management van Start-end bestaat uit drs. Hendrik Jan van Es, drs. Maurits Koster en mr. Maurice Winkel. Bij het bedrijf werken 12 medewerkers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Start-end B.V.
Keienbergweg 3
1090 GL Amsterdam
Tel. +31 (0)20 452 4712
Fax. +31 (0)20 423 22 10

Maurits Koster
Managing Partner
maurits@start-end.nl 0622459665