Grontmij

Grontmij NV



9-4-2002 - Succesvolle hercertificering Milieutechniek

In december 2000 is het in Waalwijk gevestigde bedrijf Milieutechniek aangekocht van Arcadis. AVR en Grontmij zijn nu gezamenlijk eigenaar. Milieutechniek is een uitvoerend bedrijf gericht op het reinigen van grond en het saneren van verontreinigde bodems en andere lokaties. Sinds oktober 2001 is een nieuw KA&M-managementsysteem in gebruik.

Milieutechniek is gecertificeerd volgens ISO 9001, VCA** en ISO 14001. De overdracht van het aandeelhouderschap vormde aanleiding tot het invoeren van een nieuw KA&M-managementsysteem. Niet alleen met betrekking tot de bedrijfsprocessen is doorgeschakeld naar de ISO 9001: 2000-norm. Het KA&M-systeem is ook meer specifiek toegeschreven naar de producten en klanten van Milieutechniek. Het belangrijkste verschil van het nieuwe systeem ten opzichte van het oude is de klantgerichtheid en de verankering van verbeterprocessen in de bedrijfsprocessen.

Lovend
Het hart van het KA&M-systeem van Milieutechniek is digitaal beschikbaar via de eigen server in Waalwijk. Alle actuele versies van relevante documenten kunnen vanaf elke werkplek gelezen en geprint worden. De externe auditors waren zeer lovend over de opzet en over het enthousiasme van de medewerkers. Het certificaat is toegekend nadat de auditors begin februari 2002 constateerden dat Milieutechniek ook daadwerkelijk de ontworpen processen toepast.

Voor het saneren van verontreinigde bodems beschikt Milieutechniek over een totaalpakket aan oplossingen, zodat alle voorkomende bodemsaneringsvraagstukken kosteneffectief aan te pakken zijn. De afsluiting van het certificeringstraject biedt Milieutechniek een basis om de gewenste groei van de activiteiten te realiseren. Hierbij zullen aandeelhouders, AVR en Grontmij een belangrijke rol spelen. Om het belang van de aandeelhouders nog beter zichtbaar te maken wijzigt Milieutechniek binnenkort zijn naam in A&G Milieutechniek. A&G Milieutechniek is onderdeel van de A&G-groep, waar ook VBM onderdeel van is.

Meer informatie over A&G Milieutechniek kunt u krijgen bij dhr. Menno Timmerman, bedrijfsdirecteur, telefoon 0416-672326.

Kantooradres A&G Milieutechniek: Taxandriaweg 8b
5141 PA waalwijk
T 0416-344044
E milieutechniek@avr.nl