Politie Amsterdam-Amstelland

Alcomobilist gestrand
9-4-2002. Maandagavond rond zes uur ontstond een stremming op de Amstelveenseweg ter hoogte van de Cornelis Krusemanstraat. Het verkeer werd gehinderd door een auto die niet meer voor- of achteruit reed. Hierdoor werden de overige weggebruikers gedwongen via de busbaan hun weg te vervolgen. Agenten werden gewezen op de gestrande automobilist en stelden een onderzoek in. In de auto zat een 53-jarige man uit Amstelveen die totaal van de wereld bleek te zijn. Een blaastest wees uit dat de man sterk onder invloed van alcohol verkeerde. Aan het bureau bleek hij zoveel alcohol genuttigd te hebben, dat een ongeoefend drinker al lang het leven gelaten zou hebben. Er werd een alcoholwaarde gemeten van 2.65 promille. De man werd ingesloten, kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren. Aankondiging persconferentie

---

Aspirant-berovers gepakt
9-4-2002. Vannacht rond een uur zijn twee 17-jarige jongens aangehouden omdat zij mogelijk een straatroof wilden plegen aan de Amstelkade. Beide jongens droegen bivakmutsen en hadden een mes bij zich. Het aanstaande slachtoffer overkwam gelukkig niets.

Een getuige zag dat een vrouw gevolgd werd door twee jongens. Hij vertrouwde de zaak niet en belde direct de politie. De jongens liepen de vrouw voorbij en doken een portiek in. Toen zij het portiek weer verlieten, hadden zij bivakmutsen over het hoofd getrokken. De politie kon direct tot aanhouding overgaan. In de mouw van een van de jongens werd een mes aangetroffen, de ander had een mes in zijn binnenzak zitten. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.


---

Winkeldief vlucht vergeefs
9-4-2002. Gistermiddag tegen half zes werd een 38-jarige winkeldief aangehouden in de Nieuwe Nieuwstraat. De man had kort daarvoor een aantal kledingstukken gestolen uit een winkel aan de Nieuwendijk. Hij werd op heterdaad betrapt en vluchtte de zaak uit. Een personeelslid zette de achtervolging in. Tijdens zijn vlucht liep de verdachte recht in de armen van een politieman in burger. Hij werd ingesloten.


---

Man valt van 4 meter hoogte
9-4-2002. Gistermiddag rond half twee viel een 58-jarige man van een ladder naast een boot aan de Uiterweg in Aalsmeer. De man werd gewond overgebracht naar een ziekenhuis en mocht na behandeling weer naar huis. Het slachtoffer wilde iets uit een boot pakken. Hierbij gleed de ladder warop hij stond onderuit. De man wist zich korte tijd vast te houden maar viel toen op hoofd en rug. Zijn letsel bleek niet levensbedreigend. De traumahelikopter die al onderweg was, werd door de ambulancebroeders afbesteld.


---

Hennepplantage aangetroffen
9-4-2002. Gistermiddag rond kwart voor drie trof de politie een hennepplantage aan in een garage aan de James Wattstraat. Een medewerker van een woningbouwvereniging had de politie gewaarschuwd. In verband met een verstopte afvoer wilde de woningbouwvereniging werkzaamheden verrichten. In de garage bleek een dubbele wand aangebracht te zijn. De benodigde stroom voor de groeilampen werd illegaal van het Nuon betrokken. De 250 planten en de groeilampen zijn in beslag genomen. De politie verwacht binnenkort de gebruiker van de garage aan te houden.


---

Berover aangehouden
9-4-2002. Vorige week is een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een man te hebben beroofd in een lift van de flat Develstein. Hierbij is het slachtoffer in borst en been gestoken. Het rechercheteam traceerde de man na een tactisch onderzoek. Hij kon in een parkeergarage van Dennenrode worden aangehouden. De man werd afgelopen vrijdag bij een officier van justitie voorgeleid.


---

Gewond door vallende katrol
9-4-2002. Maandagochtend raakte in de Pieter Baststraat een 42-jarige vrouw gewond toen zij werd geraakt door een katrol. Schilders waren bezig met werkzaamheden bij een woning. Zij gebruikten daarbij een steiger waarop zij even een katrol hadden gelegd. Door nog onbekende oorzaak verschoven er wat planken van de stellage, waardoor de katrol naar beneden viel en op het hoofd van de onfortuinlijke Amsterdamse terechtkwam. De vrouw werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd, maar mocht na behandeling naar huis. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.


---

Glazenwasser gewond
9-4-2002. Maandagochtend viel een glazenwasser van zijn ladder in de Kinkerstraat. De 35-jarige man kwam door onbekende oorzaak ten val en raakte daarbij een ruit met draadglas. Ter plaatse aanwezige brandweerlieden ontfermden zich over het slachtoffer, waarna hij per ambulance naar een ziekenhuis werd overgebracht. De man werd met hoofdletsel, een slagaderlijke bloeding en rugletsel opgenomen. Zijn toestand wordt stabiel genoemd. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.


---

Vrouw bekneld na aanrijding
9-4-2002. Maandagmiddag raakte een automobiliste gewond toen zij van achteren werd aangereden. Haar auto was de laatste in een file toen deze werd geraakt door een achteropkomende auto, bestuurd door een 41-jarige Amsterdammer. De wagen van het slachtoffer klapte tegen de auto vóór haar en kwam tegen de rechtervangrail tot stilstand. Het slachtoffer raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij werd door een traumateam gestabiliseerd en per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waar zij is opgenomen.


---

Fietsventers bekeurd
9-4-2002. Maandagmiddag werden in de binnenstad acht mensen op de bon geslingerd die een fiets te koop aanboden. Vermoedelijk zijn de fietsen van diefstal afkomstig. Om de heling hiervan tegen te gaan is de verkoop van deze vervoermiddelen op straat bij APV verboden. De fietsen zijn in beslag genomen.


---

Fietser gewond na aanrijding
9-4-2002. Gisterochtend rond half negen is een 45-jarige vrouw gewond geraakt bij een aanrijding in Amstelveen. Ze wilde op haar fiets de Keizer Karelweg oversteken toen een afslaande auto haar aanreed. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en gezicht. Ze werd naar een ziekenhuis overgebracht en mocht na behandeling weer naar huis.