Omzet Augeo Software groeit 35 procent

Nederlandse PSA-leverancier nu winstgevend

Nijkerk, 9 april 2002 - Augeo Software, marktleider in Europa op het gebied van Professional Services Automation (PSA)-software, meldt dat de omzet uit softwarelicenties en dienstverlening in het fiscale jaar 2001 met 35 procent is toegenomen. Bovendien was het bedrijf in het laatste kwartaal van 2001 voor het eerst winstgevend.

Wereldwijd heeft Augeo Software meer dan 40 nieuwe klanten geworven, waaronder Rabobank, PCM, Henkel, Alcatel, Bull, Credit Agricole en Total Fina. Daarnaast ging het nieuwe partnerships aan met Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte & Touche en Thomas Group.

Ernst Jilderda, Augeo's President en CEO, is tevreden over de cijfers en optimistisch voor 2002. "In de portfolio's van onze investeerders behoren we tot een van de sterkste bedrijven, in een van de meest interessante en snelst groeiende markten. Daarnaast zijn we de enige PSA-leverancier die omzetgroei boekt én winstgevend is."

Volgens Jilderda zal 2002 het jaar van de doorbraak zijn voor PSA. "In de afgelopen twee, drie jaar is de markt volwassen geworden, zowel wat betreft producten als klanten. Bovendien worden project- en resource management tools - het hart van PSA - niet langer als stand alone-producten beschouwd. Ze integreren tegenwoordig in alle bedrijfssystemen en werken samen met ERP-, HRM- en CRM-software. Daardoor kan een bedrijf tijd, capaciteit en kosten van alle lopende projecten transparant maken. Omdat het management variabelen kan veranderen, is het mogelijk te voorspellen wat het effect is van bijvoorbeeld een verandering van het IT-budget op de rest van het bedrijf. Op deze manier kan het management, ook in complexe situaties, de juiste beslissingen nemen. Grote bedrijven plukken hier uiteraard de meeste vruchten van."

Over Augeo Software
Augeo Software behoort wereldwijd tot de top 5 en is in Europa marktleider op het gebied van Professional Services Automation (PSA). De term PSA wordt in de markt gebruikt als aanduiding voor een geïntegreerd pakket van applicaties voor de automatisering van bedrijfskritische processen in Professionele Service Organisaties (PSO's). De PSA-markt wordt door toonaangevende ICT-analisten, waaronder de Gartner Group, Aberdeen Group en IDC, gezien als de belangrijkste groeimarkt voor gebruikssoftware.

Augeo is de enige softwareleverancier met een geheel geïntegreerd PSA-product, dat vooral wordt afgenomen door corporate IT-afdelingen, R&D-afdelingen en IT-adviesbureaus. Augeo's belangrijkste product, het webgebaseerde Augeo5, is een complete PSA-oplossing die functioneert als een bedrijfsbackbone. Gebruikers zijn onder andere AXA, Canal+, DaimlerChrysler, Fortis, ING Bank, KPN, Océ, Philips en Rabobank.

Augeo heeft kantoren in België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittanië, Nederland (hoofdkantoor), Verenigde Staten en Zwitserland, en heeft hechte partnerships met onder meer J.D. Edwards (integratie met OneWorld suite), CMG (implementatie partner) en Business Objects (integratie rapportage suite).

Meer informatie is te vinden op www.augeo.com



Ingezonden persbericht