Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-04-2002
1e persbericht 9 april 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Lastige man
Op de Vrijstraat is dinsdag om 2.00 uur een 34-jarige man, waarvan de woonplaats onbekend is, aangehouden. De man wilde zijn verteer in een café aan de Vrijstraat niet betalen. Hij gooide een glas naar de barman. Na aandringen van het personeel betaalde hij, maar toen wilde hij de zaak niet verlaten. Een personeelslid wilde hem de zaak uitzetten maar hij kreeg een klap in het gezicht. Een bloedende lip was het gevolg. De gewaarschuwde politie hield de man aan. De man had flink gedronken en was erg lastig. Na verhoor kon hij het bureau verlaten.

Eindhoven: Onder invloed
Dinsdag om 2.50 uur is op de Kreugelstraat een 61-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies ruim 1,45 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Brand
Bij een kantoor aan de Mauritsstraat is dinsdag rond 1.25 uur brand uitgebroken. Aan de achterzijde van het kantoor waren de ruiten kapot. Vermoedelijk is de brand gesticht. De brand bleef beperkt doordat twee bewoners van een studentenhuis aan de Nassaustraat de brand hadden opgemerkt en waren begonnen met blussen. De brandweer nam het blussen over.

Helmond: Boete voor rijden onder invloed
Een 60-jarige automobilist uit Enschede is maandag om 21.15 uur op de Hortsedijk betrapt op het rijden onder invloed. Zijn alcoholpromillage was ruim 0,7. Hij kreeg een boete van 190,=.

Helmond: Man na diefstal en vernieling aangehouden In de achtertuin van een woning aan de Prins Bernhardlaan is maandag om 22.40 uur een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man stond even daarvoor in een tuin aan de Wesselmanlaan. Hij stond daar te schreeuwen en sloeg op de deuren en ramen. Hij nam een flesje drank weg van de achterplaats en sloeg het kapot. Toen de politie daar kwam was hij weg, maar na enig speurwerk kon hij in de achtertuin van de Prins Bernhardlaan aangehouden worden. Hij is de cel ingegaan. De man had gedronken.

Helmond: Rijbewijs snelheidsovertreder ingenomen Dinsdag om 2.10 uur is op de Weg door de Rijpel een 24-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De politie had de man over de Lucas Gasselstraat zien rijden. Hij reed vervolgens met zeer hoge snelheid over de Rembrandtlaan, Rijpelbaan en Weg door de Rijpel. Er werden snelheden van meer dan 150 km/u gemeten op plaatsen waar de maximumsnelheid 70 km/u is. In bochten en op rotondes kon de bestuurder de auto nauwelijks onder controle houden. Op de Weg door de Rijpel lukte het de man te laten stoppen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Oirschot: Inbraak
Maandagavond is uit een woning aan de Raffendonkstraat een gouden halsketting gestolen. De dief is waarschijnlijk via het dak van een veranda bij een raam geklommen. Dat raam is, zonder schade, geopend.

Heeze: Auto gestolen
Vanaf de Saturnus is in de nacht van maandag op dinsdag een zilvergrijze Volkswagen Golf met het kenteken 21-FT-ST gestolen.

Someren: Vernieler aangehouden
Een 38-jarige man uit Deurne is dinsdag om 4.55 uur in het politiebureau aan de Speelheuvelstraat aangehouden. Van het bureau waren enkele ruiten ingeslagen. Toen de politiemensen bij het bureau kwamen, na een melding van getuigen, zagen ze de man in het bureau. Hij gooide een stoel naar buiten. De man, die een verwarde indruk maakte, is ingesloten voor nader onderzoek.

Geldrop: Auto weg
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Koninginnestraat een rode Audi 80 met het kenteken GT-GS-13 gestolen.

Geldrop: Aanhanger met inhoud gestolen
Vanaf de Eeuwselstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een aanhanger met daarop een miniloader en een trilplaat weggenomen. De aanhanger stond gekoppeld aan een bestelbus en was met een slot vastgelegd. De miniloader (graafmachine) is van het merk Weidemann en de trilplaat van het merk Wacker.

Lieshout: Frontale aanrijding
Bij een aanrijding op de Molenheide zijn maandag rond 19.25 uur drie personen gewond geraakt. Een Volkswagen Golf reed in de richting van Gerwen. In de auto zaten twee Eindhovenaren van 19 jaar oud. Het is nog niet duidelijk wie achter het stuur zat. De auto kwam door onbekende oorzaak op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer en botste daar frontaal tegen een Toyota waarin een 40-jarige vrouw uit Beek en Donk reed. De inzittenden van de Golf hadden verwondingen in het gezicht. Zij zijn naar het Catharinaziekenhuis en het MMC in Eindhoven vervoerd. De vrouw uit Beek en Donk is naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Beek en Donk: Gestolen auto
Vanaf de Zaagmolenweg is in de nacht van maandag op dinsdag een zwarte Opel Vectra met het kenteken HF-DJ-53 gestolen.

Valkenswaard: Verkeerscontroles


- Op de Geenhovensedreef is dinsdagmorgen tussen 7.15 en 9.30 uur een gordelcontrole gehouden. Achttien personen die de gordel niet droegen kregen een bekeuring.


- Op de kruising Leenderweg Bosstraat zijn dinsdag tussen 7.30 en 9.00 uur 67 bestuurders op de bon gegaan. Het is verboden vanaf de Leenderweg rechtsaf de Bosstraat in te rijden en vanaf de Bosstraat mag niet linksaf de Leenderweg opgereden worden. De Bosstraat wordt vaak gebruikt als sluiproute.