Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 09 april 2002

---

Smaad
HUISSEN - De politie heeft een proces-verbaal terzake smaad c.q. laster opgemaakt tegen een 47-jarige vrouw uit Huissen. Zij verspreidde berichten dat een 47-jarige winkelier op De Zilverkamp in Huissen ontuchtige handelingen zou hebben gepleegd bij een werkneemster. De winkelier deed zelf aangifte van smaad, omdat hij vond dat zijn goede naam en eer door deze aantijgingen werden aangetast. De politie verhoorde meerdere getuigen en uiteindelijk ook de verdachte vrouw. Zij verklaarde min of meer uit wraak de winkelier in een kwaad daglicht gezet te hebben. Uit het politie-onderzoek is niet gebleken dat de winkelier zich aan strafbare handelingen heeft schuldig gemaakt.

Doorrijden na aanrijding
GIESBEEK - In de avond van 8 april vond er een doorrijding na aanrijding plaats. Een auto die geparkeerd stond op de Meentsestraat te Giesbeek werd aangereden door een tot nog toe onbekend gebleven voertuig. De eigenaresse van het aangereden voertuig hoorde omstreeks 22.40 uur een harde knal. Toen zij hierop naar buiten liep, zag zij dat haar voertuig aan de rechterkant forse schade had. Het voertuig dat deze schade veroorzaakt heeft, is echter doorgereden.

Een ieder die in de avond van maandag 8 april omstreeks 22.40 uur iets gezien danwel gehoord heeft omtrent deze aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie Duiven.

Snelheidscontrole
BABBERICH - Op de Aerdtseweg in Babberich is op 8 april tussen 07.45 uur en 13.45 uur een snelheidscontrole gehouden door het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden. Van de 2610 voertuigen die passeerden reden 118 sneller dan de toegestane tachtig kilometer per uur. De snelste reed 133 kilometer per uur.
---

Identiteit gevonden man Bemmel bekend

BEMMEL - Vorige week donderdag 4 april is de identiteit van de man die op 6 november aan de Waal bij Bemmel werd gevonden, vastgesteld. Het blijkt te gaan om een 66-jarige inwoner van Burgdorf, een plaats in de buurt van Bern, Zwitserland. Hiermee krijgt het politieonderzoek naar de vermoedelijke moord op deze man een nieuwe impuls.

De identiteit is naar voren gekomen naar aanleiding van de samenwerking tussen de Zwitserse en de Nederlandse politie. De Zwitserse politie meldde vorige week dat een daar als vermist opgegeven man overeenkomsten had met de man die in Bemmel werd gevonden. Een vergelijkend onderzoek naar het gebit van deze man heeft de identiteit vervolgens op 4 april wetenschappelijk vastgesteld.

De man werd vermist sinds 26 oktober 2001. Hij is die dag van huis gegaan en niet meer terug gekomen. Zijn vrouw heeft hier bij de politie in Zwitserland melding van gemaakt. De fiets van de man werd op 28 oktober terug gevonden bij het station in Burgdorf. Het vermoeden bestaat dan ook dat de man daar op de trein is gestapt. Tot nu toe ontbreekt verdere informatie over de gangen van de man.

De man blijkt als gevolg van een ernstig verkeersongeval 12 jaar geleden hersenletsel te hebben opgelopen. Daardoor maakte hij een verwarde indruk. Hij sprak graag mensen aan om met hen in gesprek te komen en herhaalde zich in zijn spreken regelmatig. Toen de man van huis ging droeg hij een gouden trouwring met de inscriptie: "Margrit Le Prese 1967". Deze ring ontbrak toen de man in de Waal bij Bemmel werd gevonden.

De Zwitserse politie zal een nader onderzoek gaan uitvoeren naar deze zaak. Daarbij zal er een nauwe samenwerking blijven bestaan met de Nederlandse politie. Afhankelijk van wat dit onderzoek mogelijk gaat opleveren, zal het verdere verloop van het onderzoek worden bepaald.
---

Boze man rijdt met auto gemeentehuis in Lobith binnen en richt ravage aan

Door de politie in het district Rijnwaarden, regio Gelderland-Midden is maandagmiddag 8 april, een 54-jarige man uit Lobith aangehouden terzake poging tot doodslag en vernieling.

De politie hield de man aan in een café, vlakbij het gemeentehuis in Lobith, nadat hij even daarvoor - rond kwart over vijf - met zijn auto het gemeentehuis binnen gereden was. De man reed dwars door twee glazen toegangsdeuren heen en richtte met zijn auto een ravage in het gemeentehuis aan.

Dit gebeurde na een gesprek met de burgemeester en een wethouder over een conflict tussen hem en de gemeente. Het gesprek verliep niet naar tevredenheid van de man, waarop hij boos werd en klaarblijkelijk in overspannen toestand, met zijn auto naar binnen reed. Daarbij reed hij ook een balie omver, zodat twee medewerkers van het gemeentehuis en een bezoeker snel weg moesten springen om niet geraakt te worden.

De man werd nadat hij was uitgestapt, gekalmeerd door een medewerker van het gemeentehuis, die de man meenam naar een nabijgelegen café, waar de man tot rede kwam. Vervolgens hield de politie hem daar aan.

De politie heeft de verdachte aan een blaastest onderworpen, waaruit bleek dat hij 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De man is in verzekering gesteld.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl