Dunlop exclusieve bandenpartner van drie Nederlandse autosportklassen

De bandenfabrikant Dunlop is al vele decennia lang een betrouwbare en gewaardeerde partner in vele takken van auto- en motorsport. In de Nederlandse autorensport is Dunlop dit seizoen wederom de exclusieve bandenleverancier van drie raceklassen: het Vodafone DTCC (de Nederlandse 'Koningsklasse'), de bijzondere VEGE Series en de Dutch Supercar Challenge, de grootste klasse van Nederland.

Het Vodafone DTCC is het Nederlands toerwagenkampioenschap voor auto's met een cilinderinhoud tot twee liter. De 'Koningsklasse' van de nationale autosport kent onder meer inschrijvingen van officiële importeurs- of dealerteams van BMW, Lexus en Renault. Alle auto's in het Vodafone DTCC maken gebruik van dezelfde bandenmaat 200/580R15 (200 mm breed, 580 mm hoog, gemonteerd op een 15 inch velg). De rijders kunnen kiezen uit profielloze slicks en banden met profiel voor natte weersomstandigheden. Dunlop is al sinds 1997 de enige bandenleverancier van de DTCC klasse. De BMW Compact Challenge, die dit jaar samen met het Vodafone DTCC van start gaat, rijdt vanzelfsprekend ook op Dunlop racebanden.

De Dutch Supercar Challenge is veruit de grootste raceklasse van Nederland. De raceserie telt circa 60 auto's, verdeeld over vier klassen. Het startveld varieert van auto's als de Renault Mégane en de BMW M3 E30 tot en met sportwagens als de Porsche 911, Marcos Mantis en Lotus Esprit. Dunlop stelt voor deze klasse tien bandenmaten ter beschikking, variërend van 15 tot en met 18 inch in velgdiameter.

De VEGE Series is een binnen Nederland unieke klasse. De auto's zijn opgebouwd rond een buizenframe, waarop een kunststof carrosserie is gemonteerd. De krachtbron is een door revisiespecialist VEGE-Motoren ontwikkelde Ford tweeliter. De klasse, die in 2000 het levenslicht zag, kiest voor het derde seizoen op rij voor Dunlop als bandenpartner. De VEGE Series rijdt op Dunlop banden in de maat 185-570/15.

"Via onze raceactiviteiten laat Dunlop zien dat wij de autosport en de sportieve automobilist een warm hart toedragen", vertelt Ed van Proosdij, sales support manager van Goodyear Dunlop Tires Nederland BV. "Dunlop heeft nagenoeg voor iedere sportieve auto de juiste band, waarmee het prestatiepotentieel van de betreffende auto volledig tot zijn recht komt." De Dunlop banden voor gebruik op de openbare weg profiteren bovendien van de autosportinspanningen van Dunlop. Van Proosdij: "Onze ingenieurs leren veel in de autosport. Deze kennis en ervaring komt hen, vertaald naar de omstandigheden in het dagelijkse verkeer, goed van pas bij de ontwikkeling van Dunlop banden voor sportieve auto's." Het sportieve paradepaardje van Dunlop voor de openbare weg is de Dunlop SP Sport 9000, leverbaar in vele maten van 205/50R13 tot en met 285/30R22.

Dunlop is ook internationaal zeer actief en succesvol in de autosport. Dunlop heeft bijvoorbeeld vele zeges behaald in de 24 uren van Le Mans, het merk won ook 83 Formule 1-races. Dunlop is tevens de exclusieve bandenleverancier van de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), de klasse die in het laatste weekeinde van september weer op Circuit Park Zandvoort in actie komt!


---

Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Ed van Proosdij, tel. (0346) 259 269. Copyrightvrije foto's zijn beschikbaar op www.racingonline.nl/media/dunlop