D66-actualiteiten uit Europa


Midden Oosten: waarom doet niemand iets?

09/04/2002

Individuen staan niet machteloos tegenover het geweld. De volgende drie dingen kunt u doen:


1. Schrijven: laat politici, regering en media weten wat u denkt. Ook mensen in de regio zelf denken vaak dat ze alleen staan - laat zien dat dat niet waar is. Zie o.a. mijn brief met steun aan Israëlische militairen die weigeren mee te werken aan de bezetting en mijn oproep aan Eurocommissaris Patten om het handelakkoord met Israël op te zeggen. Schrijf vooral naar VVD en CDA omdat deze partijen geen sancties willen tegen Israël. PvdA wil wel de EU ambassadeurs terugroepen, maar geen handels of wapenembargo zoals D66 en Groenlinks.


2. Boycot Israëlische producten: Israël is door de EU al herhaaldelijk gewaarschuwd dat ze de import van goederen uit de bezette gebieden moet stoppen, maar Israël beschouwt de gebieden als haar grondgebied. Israël handelt hiermee in strijd met de Conventie van Genève en met het EU- Israël Associatieverdrag. Door geen Israëlische producten meer te kopen en winkels die dat wel doen te boycotten weet u zeker dat u niet meewerkt aan de bezetting.


3. Demonstreer: Kom zaterdag naar de Landelijke Manifestatie "Stop de Oorlog tegen de Palestijnen", in Amsterdam. Vertrek 12.00 van de Dam, bij aankomst toespraken op het Museumplein, o.a. van mijzelf.


---