Ingezonden persbericht


Robeco Direct standaardiseert op Siebel 7 voor grotere

Institutionele investeerder integreert klanteninformatie met behulp van Siebel eFinance Call Center 7,

Siebel eFinance Marketing 7 en Siebel eCustomer 7

SAN MATEO, Calif. 8 april 2002 Robeco Direct, onderdeel van het institutionele investeringsconcern Robeco, heeft besloten te standaardiseren op Siebel 7. Het concern gebruikt Siebel eFinance Call Center 7, Siebel eFinance Marketing 7 en Siebel eCustomer 7 voor het creëren van één centrale kijk op de klant. Bij deze strategie staat de klant nadrukkelijk centraal. De op Internet gebaseerde aanpak stelt Robeco Direct bovendien in staat om klanten een gepersonaliseerde gebruikservaring over meerdere communicatiekanalen aan te bieden, waardoor de klantentevredenheid kan toenemen, evenals de omzet.

Robeco Direct speelt met het contact center en Internet als belangrijkste verkoop- en servicekanalen nadrukkelijk in op de groeiende behoefte aan investeringsadviezen en transactiefaciliteiten via het Internet. Het bedrijf gebruikt Siebel eCustomer 7 voor het via Internet op de markt brengen en verkopen van de veelomvattende productportfolio. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een gepersonaliseerde webomgeving van hoge kwaliteit waarbij de gebruiker geen verdere ondersteuning vanuit het bedrijf nodig heeft. Deze aanpak maakt het voor Robeco Direct ook mogelijk om de kosten voor het aanbieden van een 24 x 7 verkoop- en servicekanaal te verlagen.

Door gebruik te maken van Siebel eFinance Call Center 7 kunnen de driehonderd medewerkers van het contact center bovendien en over alle communicatiekanalen heen een gepersonaliseerde en kwalitatief hoogwaardige serviceverlening en adviesverlening aanbieden. Het bedrijf kan optimaal gebruik maken van de informatie die gedurende ieder contact met een klant wordt vastgelegd, zodat op pro-actieve wijze op de behoeften van afnemers kan worden ingespeeld en de waarde van klantencontacten bovendien kan worden gemaximaliseerd. Met het toepassen van Siebel eFinance Marketing 7, een complete oplossing voor het ontwikkelen, uitvoeren en beheren van gepersonaliseerde en permission based campagnes die via ieder willekeurig communicatiekanaal kunnen plaatsvinden, is het mogelijk een moderne en uit meerdere stappen bestaande marketingcampagne op te zetten en uit te voeren. Mede doordat gebruik gemaakt kan worden van ieder denkbaar communicatiekanaal kunnen nauwkeurig gedefinieerde doelgroepen worden aangesproken, zodat een aanzienlijke toename van de resultaten van marketingcampagnes kan worden bereikt en de relaties met klanten verder kunnen worden ontwikkeld.

Robeco Direct heeft Siebel 7 geselecteerd vanwege de uiterst interactieve Siebel Smart Web Architecture, de eerste en enige zero-footprint webarchitectuur in de industrie. Het concern gebruikt met name Siebel eFinance Call Center 7 voor het realiseren van een verbeterde serviceverlening aan klanten. Rapportages over de prestaties van aandelenportfolio s zijn via ieder communicatiekanaal beschikbaar, zodat klanten zelf kunnen kiezen hoe zij informatie over de aandelenportefeuille willen bekijken. De baanbrekende Siebel Account Aggregation-functionaliteit in Siebel eFinance 7 maakt het mogelijk dat afnemers op eenvoudige wijze hun portfolio kunnen volgen met faciliteiten als totale waarde, recente toenames of verliezen en netto waarde in een sterk gepersonaliseerde webomgeving die om geen verdere ondersteuning vanuit Robeco Direct vraagt.

Door gebruik te maken van de Smart Web Architecture van Siebel 7 ontwikkelen wij ons van een productgericht bedrijf naar een op klanten gerichte organisatie die via een multichannel-aanpak producten en diensten aanbiedt , zegt Thijs van Koppen, manager business support van Robeco. Deze strategie stelt Robeco Direct in staat om de klantentevredenheid en loyaliteit te maximaliseren met name via het Internet. Bovendien kunnen we de omzet verder laten toenemen.

Met meer dan 225 investeringsfondsen en 1500 medewerkers heeft Robeco ruim honderd miljard dollar in beheer. Het concern is de grootste gespecialiseerde investeringsmaatschappij van Nederland. Duizenden particuliere investeerders vertrouwen aan Robeco Direct hun spaargeld, verzekeringen en hypotheken toe.

Over Siebel Systems

Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 37 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.

Siebel is een merknaam van Siebel Systems Inc. en is geregistreerd in een aantal landen. Alle andere genoemde product- en bedrijfsnamen zijn het eigendom van hun geregistreerde eigenaren en worden uitsluitend voor identificatiedoeleinden genoemd. Met uitzondering van de hier genoemde historische informatie, bevat dit persbericht op de toekomst gerichte uitspraken die risico s en onzekerheden met zich meebrengen. Het succes van de overeenkomsten en producten die hier beschreven zijn, evenals de toekomstige operationele resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen afwijken van de resultaten die in de toekomstgerichte uitspraken zijn besproken of voorspeld als gevolg van een reeks van factoren waaronder maar zich niet beperkend tot risico s die gerelateerd zijn aan nieuwe versies en nieuwe producten, de beschikbaarheid van producten en diensten van Siebel Systems, de implementatie van producten en diensten, het bestaan van fouten of defecten in producten, snelle technologische veranderingen, afhankelijkheid van Internet, een significante toename van huidige en verwachte nieuwe concurrentie en de noodzaak om de distributie van producten en diensten uit te breiden.www.sec.gov. Siebel Systems neemt niet de verplichting op zich de informatie in dit persbericht te actualiseren.

Meer informatie:

Koos Bosman

Marketing Manager Benelux

Siebel Systems Benelux

Telefoon: 020-5401000