Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Online effectenmakelaar Self Trade baseert handelssysteem op Financial Fusion Server

Financial Fusion Server integreert interne systemen en beheert financieel berichtenverkeer.

Maarssen, april 2002 - De Europese online effectenmakelaar Self Trade heeft het technologieplatform van Sybase-dochter Financial Fusion gekozen als basis voor hun handelssysteem.Het Financial Fusion Server platform gaat de bestaande systemen voor ordermanagement en risico-analyse met elkaar integreren waarbij ook het in- en externe financiële berichtenverkeer volledig wordt geautomatiseerd.

Financial Fusion Server is een multi-protocol platform voor Straight Through Processing van informatie. Het gaat daarbij zowel om uitwisseling van informatie tussen de interne systemen van de gebruiker als om datacommunicatie met externe informatiesystemen van banken, makelaars, effectenbeurzen en financiële instellingen.

Het is de strategie van Self Trade om online handelen op de financiële markten steeds verder te automatiseren en eenvoudiger in het gebruik te maken. Daarvoor is een 'open' platform voor de integratie van de bestaande interne informatiesystemen noodzakelijk. Self Trade stelt daarbij de eis dat het platform alle bestaande protocollen voor de uitwisseling van financiële informatie ? zoals FIX en EMX - direct ondersteunt, terwijl eventuele nieuwe protocollen snel toegevoegd kunnen worden. Het te selecteren platform moet bovendien snel operationeel kunnen zijn en een betrouwbaar en uitgekristalliseerd alternatief vormen voor een geheel zelf te ontwikkelen oplossing.

Op basis hiervan heeft Self Trade een aantal nieuwe financiële ICT-platforms geëvalueerd. Daaruit is de keuze voor Financial Fusion Server voortgekomen.

Self Trade
Self Trade is onderdeel van DAB bank Group, de grootste online effectenmakelaar van Europa. DAB bank Group is in 1994 opgericht; sinds 1999 zijn de aandelen genoteerd aan de Neuer Market in Frankfurt. De belangrijkste aandeelhouder is Hypo Vereinsbank, in grootte het derde pan-Europese bankiershuis. DAB bank Group richt zich specifiek op particuliere cliënten en biedt een breed spectrum financiële diensten op het gebied van kapitaalopbouw en vermogensbeheer. De bank levert zijn diensten ook indirect aan cliënten van financiële adviseurs, spaarbanken en algemene banken.

Financial Fusion
Financial Fusion ontwikkelt en levert professionele oplossingen voor e-finance. Alle applicaties zijn gebaseerd op Financial Fusion Server, een 'open' Java-platform met een multi-tier architectuur dat de brug slaat tussen middleware, toepassingen en uiteenlopende communicatie-protocollen. Tot de gebruikers van Financial Fusion Server behoren de grootste financiële instellingen van de wereld. Financial Fusion biedt deze organisaties directe ondersteuning vanuit vestigingen in zestig landen. Het bedrijf heeft allianties met toonaangevende partners waaronder IBM, Sun Microsystems en SWIFT. Financial Fusion is een volledige dochteronderneming van Sybase.