Ingezonden persbericht


9 April 2002

Compuware breidt partnernetwerk uit met InfraScope

InfraScope versterkt haar positie op de infrastructuur analysemarkt met Compuware tools

AMSTERDAM 9 april 2002--Compuware B.V. (NASDAQ: CPWR) maakt vandaag bekend dat InfraScope en Compuware een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten. InfraScope heeft zich gespecialiseerd in het uitvoeren van IT-infrastructuuranalyses en is hiermee uniek in de Nederlandse markt. InfraScope gaat gebruik maken van de netwerkanalyse producten van Compuware, Application Vantage en Network Vantage. Compuware bouwt door de samenwerking met InfraScope voortvarend verder aan haar partnernetwerk in Nederland.

Door de samenwerking met InfraScope krijgt Compuware de beschikking over de partner op het gebied van het analyseren van knelpunten in IT-infrastructuur. Compuware bouwt hiermee verder aan een uitgebreid netwerk van partners die de vele aspecten van application life cycle management afdekken. De samenwerking met Compuware geeft InfraScope toegang tot zeer geavanceerde en praktische analyse tools, waarmee het eigen serviceportfolio aanmerkelijk versterkt wordt.

Infrastructuurknelpunten worden beter opgelost

InfraScope is uitermate tevreden over de nauwe samenwerking met Compuware en het gebruik van Network Vantage en Application Vantage. Wim Jonkers, directeur van InfraScope: Dankzij de krachtige tools van Compuware zijn wij nu in staat knelpunten in het communicatiegedrag van toepassingen in kaart brengen bij onze klanten. Deze knelpunten kunnen zich voordoen in verschillende onderdelen van de IT-infrastructuur, zoals het netwerk, het LAN, de server of de toepassing. Dank zij de tools van Compuware kunnen we niet langer alleen belastingniveaus meten, maar worden de daadwerkelijke transacties en responsetijden vastgelegd. Hiermee kunnen we zichtbaar maken wat de gebruiker van een IT-systeem ervaart.

Bedrijven profiteren van samenwerking

Met name bedrijven die problemen hebben met IT-infrastructuur, of daar stagnatie ervaren, kunnen profiteren van de samenwerking. De producten en diensten van InfraScope stellen bedrijven in staat de omgeving te optimaliseren en stabiliseren. Ronald Zanders van Compuware: Met name bedrijven die structurele problemen ondervinden met IT-infrastructuur en bedrijfskritische applicaties kunnen baat hebben bij de diensten van InfraScope. Het is een groot voordeel voor de klanten van InfraScope dat zij zelf geen kennis hoeven op te bouwen van infrastructuur analyses. Ook de klanten van Compuware zullen profiteren van de samenwerking. Met name op het gebied van Netwerk Performance Analyse en Application Profiling zal Compuware de kennis van InfraScope benutten. We hebben InfraScope reeds geĂŻntroduceerd bij de Compuware gebruikersvereniging Face-to-Face .

Over InfraScope

InfraScope biedt professionele IT-analysediensten, die direct inzicht geven in het gebruik van netwerk- en serverresources en de invloed die deze hebben op het communicatiegedrag van toepassingen binnen IT-systemen. Daar waar problemen of knelpunten worden geconstateerd, wordt dit nader geanalyseerd. Naar aanleiding hiervan worden concrete adviezen en oplossingen voorgesteld op basis van no-cure, no-pay. InfraScope maakt deel uit van de Scope Beheergroep. Voor meer informatie over InfraScope kunt u contact opnemen met het kantoor in Ede 0318 692495. U kunt InfraScope ook op het World Wide Web bezoeken op http://www.infrascope.nl.

Over Compuware

Het beursgenoteerde Compuware Corporation (Nasdaq: CPWR) behaalde over boekjaar 2001 een omzet van ruim $2 miljard. Het bedrijf levert software en professionele diensten, die bijdragen tot verbetering van de productiviteit en verlaging van de applicatiekosten. Compuware speelt flexibel in op de voortdurend veranderende vraag vanuit de markt en richt zich met haar oplossingen op verbetering van de kwaliteit, integratie en performance van bedrijfssoftware voor onder meer bedrijfskritische applicaties. Compuware biedt werk aan circa 13.000 IT-professionals wereldwijd. Voor meer informatie over Compuware kunt u contact opnemen met het kantoor in Amsterdam 020 311 88 00. U kunt Compuware ook op het World Wide Web bezoeken op http://www.compuware.nl.

Voor meer informatie

InfraScope B.V.

Wim Jonkers

Directeur

w.jonkers@infrascope.nl

Tel: 0318 692495

Mob: 06-51231922

Namens Compuware BV

JK&K Communications B.V.
Marjolein Klaassen

PR

marjolein.klaassen@jkkcom.nl

Tel: 020-4623900

Mob: 06-53254635

Compuware is een geregistreerd handelsmerk van Compuware Corporation. Alle in dit bericht genoemde product of bedrijfsnamen zijn handelsnamen of geregistreerde handelsnamen van de desbetreffende eigenaren.